Kahramanmaraş kent merkezinde tenis sporuna olan ilgi son yıllarda yapılan etkinlikler ile giderek artıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Kulübü ile Kahramanmaraş Tenis Spor Kulübü (KATİK) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Ajans 46'nın da takip ettiği Gençlik ve Spor tenis Turnuvası Kupa töreninde açıklamalarda bulunan KATİK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yanar, 2 yıl önce çıktıkları yolda bugün gelinen noktada 74 kişi olduklarını ve büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu zaman zarfından kulübümüz, Türkiye Tenis Federasyonu’na bağlı resmi bir kulüp hüviyetine kazanmıştır. Buna bağlı olarak, bizim için büyük önem taşıyan olay, bir yılda yapacağımız 4 turnuvanın Tenis Federasyonu müsabaka takvimi için yer alacak olmasıdır. Sporun tanıtım alanındaki tartışılmaz etkisini ele aldığımızda, resmi takvim içinde değerlendirilecek olan bu turnuvaların kentimizin tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini sanırım söylemeye gerek yok. Üniversite ile yaptığımız ortak çalışmalar dışında, Devlet Su İşleri ve Sezalar Spor Kompleksi’nde turnuvalar düzenleyerek daha önceki yıllarda ancak TV’lerde ve gazete spor sayfalarında gördüğümüz tenis sporunun kentimiz geneline yayılmasına katkıda bulunuyoruz. Kahramanmaraş Tenis İhtisas Kulübü olarak, kentimizde tenis sporunu sevdirmek ve bu konuda söz sahibi olabilecek sporcular yetiştirebilmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Bugün dünyanın en ücra köşesinde, kervan geçmez kuş uçmaz bölgelerinde ülkemizin adı sporla anılmaktadır. Bizde yıllardır hâlâ hangi bölgede yer aldığını bir türlü anlatamadığımız kentimizin de nerede olduğunu böylece anlatabiliriz ümidini taşıyoruz. Tamamen amatör bir ruhla çalışıp profesyonel organizelere imza atma yolunda kararlıyız. Ve bu yolda her Kahramanmaraşlının desteğini bekliyoruz.”

KSÜ Avşar Yerleşkesi bünyesindeki Atatürk Kültür ve Spor Merkezi Tenis Sahasında gerçekleştirilen tek bayanlar ve erkekler final maçları ile kupa törenini; Vali Yardımcısı H. Kürşat Kırbıyık, KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun ve eşi, bazı daire müdürleri, KSÜ Spor Kulübü Başkanı Çağatay Tanrıverdi, davetliler ve öğrenciler izledi.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

Kahramanmaraş Tenis İhtisas Kulübü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından düzenlenen tenis turnuvası, final karşılaşmaları ile sona erdi.

KSÜ Spor Kompleksi'nde 1 haftadır devam eden turnuva, Türkiye'de ilk kez yapılan ve Cardio adı verilen müzik eşliğinde tenis hareketleri gösterisi ile başladı. Müsakabaları, Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun ile sporseverler izledi.

Final karşılaşmalarında tek erkeklerde Saim Gül'ü mağlup eden Halil Sütyemez birinci olurken, tek bayanlarda ise Yeliz Şirin'e üstünlük sağlayan İnci Gül birinci oldu.

Karşılaşmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Turnuvada ayrıca, Mustafa Toprakkale "En Centilmen Sporcu" seçildi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)













DİKKAT! HABERİN İZİNSİZ KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR!

(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)