Milli Sporumuz Karakucak güreşini yaşatmak ve yaşaması için teşvik desteğinde bulunmak amacıyla Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen Karakucak Güreş Festivali’nin 19.’su bu yıl 02–03 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Türkiye’nin her yerinden takip edilen güreş festivaline bu yıl da yoğun bir katılım olması bekleniyor. Müsabaka Batıpark Güreş Sahasında gerçekleştirilecek.Yarışmacılardan 1.2. ve 3.lük dahil derece elde edenlere belirlenen para ödülleri ödenecek.

Belediye tarafından organize edilen güreş müsabakasına katılacak sporcular için İl Milli Eğitim Müdürlüğü kalacak yer tahsisi yaptı. Sporcuların yol ücretleri dereceye giremeyenler de dahil Belediye tarafından ödenecek ve sporculara yemek ikram edilecek.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; “Belediye olarak ata sporumuz güreşe önem veriyoruz. Bu şehir, geçmişten günümüze yiğit insanlar, yiğit güreşçiler yetiştirmiştir. Güreşe olan düşkünlük bizim özümüzde var. Karakucak festivallerinde yetişecek güreşçiler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu şehrin ismini tarihe yazdıracaklardır. Bu yüzden Belediye olarak şehrimizin güreş sporundaki kazanımlarını korumak ve bu spor dalındaki başarılarını daha da arttırmak için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Buna bağlı olarak Belediyemiz güreş takımını oluşturmuş bulunmaktayız. Sporcularımızın başarıları ile de gurur duymaktayız. Umarım önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı sonuçlar alınır ve önemli sporcular yetişir. Bu yıl 19. sunu gerçekleştireceğimiz Karakucak Güreş Festivaline tüm halkımızı ve güreş severleri davet ediyoruz. Festivalin bu yıl her zamankinden daha coşkulu geçeceğine inanıyorum” dedi.