Kahramanmaraşspor’da son günlerde yaşanan gelişmeler kamuoyunda merakla izlenirken; üst üste yaşanan skandal sayılabilecek olayların ne zaman biteceği ise şimdilik bilinmiyor!

Yeni sezonda TFF Üçüncü Ligi’nde mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’da son günlerde kamuoyunda merakla izlenen şok gelişmelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Geçen sezon tüm çabalara rağmen TFF İkinci Ligi’nde kalmaya başaramayan Kırmızı-beyazlılarda, yaşanan gelişmeleri kamuoyu merakla izliyor. Sezonun bitimi ile birlikte ‘Biz düşürdük, biz çıkaracağız’ diyerek kolları sıvayan tecrübeli yönetici Ali Sercan Saraylı başkanlığındaki yönetim, daha ‘kırkı çıkmadan’ ayrışımlara başladı.

Geçen sezonun başında da ismi yönetim için zikredilen ancak resmi olarak yönetici olmamasına rağmen kulüpte genel kaptanlığa getirilen Raşit Gümüşer, bir süre sonra bu görevinden istifa etmişti. Geride kalan sezonun ikinci yönetiminde de yer alacağı iddia edilen ancak son anda listeye giremeyen Gümüşer, daha sonra yaptığı basın toplantılarında yönetime sert eleştiriler yöneltmişti.

Bu sezon başında başkan Saraylı’nın ‘düşürdüğüm gibi çıkartacağım’ dediği Kahramanmaraşspor’da yönetici olan ve asbaşkanlık görevine de getirilen Raşit Gümüşer, yönetimden ilk kopan isim oldu. Fikir ayrışımlarını gündeme getirmeden nezaketen ‘işlerimin yoğunluğu nedeniyle’ diyerek Saraylı yönetiminden istifa eden Gümüşer’in ayrılığı yönetimde başka isimlerin de ayrılacağı sinyallerini de getirmişti.

Teknik heyet konusunda da uzun süre sıkıntı yaşayan Saraylı ve ekibi, daha sonra devreye giren bazı isimlerin sayesinde Mehmet Şahan ile süren sözleşmeyi fesh etmiş ve yerine de Adanaspor Altyapı Sorumlusu olan Kahramanmaraşspor’un eski futbolcularından ve yardımcı antrenörlerinden Recep Aydemir’e takımı teslim etti. Yapılan çalışmaları ve transferleri kamuoyu merakla izlemeye devam etti. 20’ye yakın futbolcunun alındığı Kırmızı-beyazlılarda ayrışma devam etti.

Hanefi Mahçiçek dönemlerinde görev yapan ve duruşuyla, davranışıyla kamuoyunun büyük takdirini toplayan ve “Gelecekte Kahramanmaraşspor’un başkanı” diye bakılan Doğan Tehçi de, Saraylı’nın ekibinde yer almıştı. Asbaşkanlık ve Transfer Komitesi başkanlığı görevini üstlenen Tehçi, çalışmaların sürdüğü bir sırada yine fikir ayrışması nedeniyle yönetimden ve transfer komitesinden uzaklaştı.

Yeni yönetimin Süper Genç Takım Antrenörlüğü’ne getirdiği Kahramanmaraş’ın genç antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerinden Hasan Balkan ise bir süre sonra görevden alındı. İddaalara göre, Tehçi’nin yakın akrabası olan Balkan’ın, Tehçi’nin ayrılmasından sonra görevine son verdiği ileri sürülüyor. Kulüp internet sitesinde ‘Hasan Balkan’ın ayrılması üzerine’ ifadesi kullanılmasına rağmen gerçeğin böyle olmadığı da kulübe yakın kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

Bu arada, geçen hafta içerisinde kamuoyuna sızan senet krizi ise farklı düşünceler doğurdu. Mehmet Şahan’a verilen senetlerin icralık olarak yeniden Şahan’a dönderildiği iddiasını sorduğumuz basın sözcüsü İsmail Kahveci, haberin gazetemizde ve sitemizde yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada ‘krizin çözüldüğünü’ söyledi. Günlerdir Kocaeli’ne kampa gideceği kaydedilen Kahramanmaraşspor’un son anda kamp yeri çalışmasını Nevşehir olarak değiştirmesi de farklı yorumlara neden oluyor.

Öte yandan; takımın kampa gitmeden önce geçen hafta sonunda oynadığı Kilis Belediyespor (1-4) ve Ceyhan Belediyespor (4-1) maçlarında stada eski bir yönetici olan ve halende yönetimde bulunan bir ismin alınmaması da kamuoyunda şok etkisi yaptı. Yönetimle fikir ayrışmasına düştüğü için uzak kalan yönetici, maçları izlemek üzere geldiği statta kapı görevlileri tarafından ‘yönetimin talimatı kimse alınmayacak’ denilerek geri çevrildi. Neye uğradığını şaşıran yönetici, sessizce geriye dönmek zorunda kaldı. (Kaynak: Akşam Postası, 20.08.2008) (www.kanal46.com)