Türkiye 3. Ligi 2. Grup’ta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’da transfer yasağı henüz kaldırılamazken, Kırmızı-Beyazlı ekip kamp yapmak üzere Nevşehir Avanos’a gitti.

Avrasya Otel’de 15 gün kamp yapılacağı bilgisini veren Kulüp Başkanı Doğan Tehci; “26’sı futbolcu olmak üzere 32 kişilik ekibimiz Avrasya Otel’de kamp yapacak. Kampın yaklaşık 38-40 bin lira tutan masrafını ise bizlere büyük oranda yardımcı olmaya çalışan işadamı Haluk Şerbetçi üstlendi. Fethi Çokkeser hocamızın gözetimindeki takımımız ise kamp süresince 5 Eylül’de başlayacak olan lig için hazırlanacaklar” dedi.

Göreve geldikleri ilk günden buyana desteğini sürdüren Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın katkıları ile iç transferde futbolcu peşinatları için 200 bin lira ödeme yaptıkları bilgisini de veren Başkan Tehci şunları kaydetti:

“Elimizden geldiğince takımımızı lige hazır hale getirmek için gayret ediyoruz. Bu arada bir hayli bakımsız kalan kulüp otobüsüne de 22 bin lira para harcayarak çalışır hale getirdik. Çok güzel oldu. Takım kamptan gelince de 3 bin lira değerinde güzel bir giydirme yaptıracağız. Transfer yasağımızın kaldırılması konusunda ise henüz bir gelişme yok. Beklemeye devam ediyoruz.”

Transfer yasağının kaldırılamaması nedeni ile ellerindeki futbolcular ile ligi götürmeye çalışacaklarını söyleyen Antrenör Fethi Çokkeser ise; “Kampta fiziksel ve kondüsyon çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bunun yanında özel maçlar yaparak tecrübe kazanmak istiyoruz. Alt yapıdan 7-8 futbolcuyu A takıma kazandırdık. Genç bir takım oluşturduk. Kadromuzda sadece 5 tane profesyonel oyuncu var. Gerisi ise PAF takımdan gelen çocuklarımız. Mevcut imkanlarla en iyisini yapma adına gayret ediyoruz” diye konuştu.

Toplam olarak yaklaşık 6 milyon liraya yakın borcu bulunan Kahramanmaraşspor’un şu anda devam eden transfer yasağının kaldırılması için 400 bin liraya ihtiyaç bulunduğunu Başkan Doğan Tehci daha önce açıklamıştı. Bu arada Kırmızsı-Beyazlı kulüp taraftarları ise AK Parti Genel Merkezi’ni faks yağmuruna tutarak takıma sahip çıkılmasını istiyor. Taraftarlar 20 Ağustos Cuma günü kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde de Kahramanmaraşspor’a destek için afiş açarak yardım isteyecek. (www.kanal46.com)