Kahramanmaraşspor, 27 Nisan Pazar günü sahasındaki grubun güçlü takımlarından GASKİSpor’u yenerken zorlandı. Sonuç, farklı olsa da oyunun ilk bölümünde sergilenen tablo stresli oldu.

Maça iyi başlayan Kırmızı-beyazlı ekip Taylan, Sinan ve Ozan ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince maçın ilk yarısının ilerleyen bölümlerinde stres baş gösterdi. Öyle ki, net gollük pozisyonlarda becerikli ayaklar adeta bir birine dolandı ve rahat gollük vuruşlar yapılamadı.

Savunmada Mehmet Doğan, Aydın Yıldırım, Veli ve Muhittin; orta alanda İsmail Atalay, Ozan, Ersin ve Celal ile forvette Sinan ve Taylan; Ozan’ın sakatlanması ile 21’de oyuna giren Ali Yılmaz, Sinan’ın yerine ikinci yarıda oyuna giren Faruk ve 80’de yolunan Taylan’ın yerine oyuna giren Mehmet Zengin; Kahramanmaraşspor’un nasıl bir takım olduğunu ortaya koyarken, bugüne kadar kaybedilen puanların da şanssızlık olduğunu gösterdi.

Rakip GASKİSpor’un zirveden biraz uzak kalması ve liderlik koltuğunu yakalamasının mucizelere bağlı kalması ile sahaya rahat çıkması ve rakibini futbol olarak sıkacak güçten uzak kalması da, Kahramanmaraşspor’un saha içerisindeki işini kolaylaştırıyordu. Sezonun en rahat oyunlarından birine imza atan ev sahibi ekibin yakaladığı pozisyonları gole çevirememesi, tarihi bir farkın önlenmesine de yol açtı.

Özellikle savunmanın orta sahaya yakın kurulması ve orta sahanın da desteğini alan forvetteki isimlerin gol yollarına çok çabuk inmesi, ilk 45 dakika içerisinde hızlı atakların gelişmesi rakip kaleyi abluka altına alırken; farklı skorun da habercisi oldu. Ancak, ikinci yarıda GASKİSpor’dan beklenmeyen oyun düşüşü ve Kahramanmaraşspor kulübesinin zamanında oyuna müdahalesi çok farklı oldu. İkinci yarının hemen başında bulunan gol ise tribünleri ayağa kaldırdı.

Maçın en utanç verici bölümü ise bana göre maçın son 5 ve uzatma dakikalarıydı. Rakibine skor üstünlüğü sağlayan ve bunun yanında oyununu da kabul ettiren ev sahibi ekibin, top dolandırması futbol adına belki güzeldi ama rakiple bir anlamda alay etmenin arapçası oldu. Bize göre yakışmadı, boş alanlara top taşımak yerine sonucu artıracak ve taraftarı coşturacak goller olmalıydı; diye düşünüyoruz.

Bundan sonrası artık futbolcuların elinde. İç sahada oynanacak iki maçın kazanılması halinde takımın kümede kalacağı kesin. Bu yüzden Kahramanmaraşspor’un endişesi var ama ligden düşme korkusu da üzerlerinden atılmışa benziyor. Tebrikler Kahramanmaraşspor. (AKŞAM POSTASI GAZETESİ, 28.04.2008) (www.kanal46.tv)






(UYARI: YAZI VE FOTOĞRAFLARI İKTİBAS ETMEK YASAK OLUP; YASAL CEZAYI GEREKTİRİR...)