Kahramanmaraş 1. Amatör Küme A Gençler Ligi'nde mücadele eden ve grubu ikinci sırada bitiren Özel İdare Spor'da grup maçlarına katılacak olmanın sevinci yaşanıyor.

2008-2009 Futbol sezonunda A Gençler Ligi'nde mücadele veren İl Özel İdare Spor ligde oynadığı 12 maçta 10 galibiyet 2 mağlubiyet alarak topladığı 30 puanla Kahramanmaraş Belediyespor'un arkasından ikinci sırada yer aldı.

Ligi 1. bitiren Kahramanmaraş Belediyespor ve ligi 2. sırada tamamlayan İl Özel İdare Spor, Kahramanmaraş’ı önümüzdeki aylarda yapılacak olan grup maçlarında temsil etme hakkı kazandılar.

‘GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM’

"Özverili bir mücadele sonucu ligi 2. bitirerek grup maçlarına kalan bütün futbolcularımı gözlerinden öpüyorum" diyen İl Özel İdarespor Antrenörü Alaaddin Kamalak; “Ligde iyi mücadele verdik oynadığımız 12 maçtan 10'u kazandık, kaybettiğimiz maçları da şansız bir şekilde kaybettik, ama o maçları da kazanmış gözü ile görüyorum, çünkü futbolcu kardeşlerim sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler, kendilerini bu başarıdan dolayı kutluyorum" dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Ligi 2. sırada bitirerek gruplara kalarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Kamalak, şunları kaydetti: "Bu gruplarda ilimizi en şekilde temsil edeceğiz, İyi bir kadromuz var bu kadro grup maçlarında başarılı olacak. A Gençler Liginde oynayan futbolcularımdan 9'tanesi Kahramanmaraş 1. Amatör Küme A takımında da başarıyla mücadele ediyorlar.

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme A takımında oynayan futbolcuların yaş ortalaması 18,27. yani İl Özel İdarespor'un gençleştirme operasyonu başarıyla devam ediyor. Ben inanıyorum ki bu futbolcular gelecek yıllarda profesyonel takımlarda oynayacaklardır.”

‘CENTİLMENLİĞE ÖNEM VERİYORUZ’

İl Özel İdare spor futbol takımı hem A Gençlerde, hem de 1. Amatör Küme’de oynadığı toplam 23 maçta hiç kırmızı kart görmeyerek de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kamalak, hem antrenmanlarda hem de maçlarda futbolculara centilmen olmayı da aşıladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolcularımıza toplantılarda, antrenmanlarda ve maçlarda centilmen olmaları konusunda hep uyarılarda bulunduk, kendilerine bir futbolcu olduklarını sahaya çıktıklarında sadece futbol oynamayı düşünmelerini, rakip futbolcularla ve hakemlerle oynamamalarını söyledik, futbolcu kardeşlerimizde bizim dediklerimizi ellerinden geldiği kadar yerine getirmeye çalıştılar ve Gençler Liginde ve 1. Amatör Küme'de oynadıkları toplam 23 karşılaşmada hiç kırmızı kart görmediler ve spor kamu oyunun takdirini kazandılar, bu örnek davranışlarından dolayı da tüm futbolcularımı tebrik ediyorum.”

YÖNETİME TEŞEKKÜR

Liglerde bu başarıyı yakalamaların da büyüğü emekleri olan İl Özel İdarespor yönetimine de teşekkür eden Antrenör Kamalak; sözlerini şöyle tamamladı: “Takımda gençleştirme operasyonu yapmaya karar verdikten sonra oynadığımız maçlarda galip geldiğimiz veya mağlup olduğumuz maçlarda yönetim kurulu üyelerimiz bize büyük destek verdiler, bizde bu desteği arkamıza alarak gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük, disiplini ön planda tuttuk, sporcu kardeşlerimizin yemesinden, uyumasına, okulundan, gezmesinde kadar hemen hemen her şeyleri ile ilgilendik, önce disiplini sağladık, sonrada başarı kendiliğinden geldi." (Memleket - www.kanal46.com)