Kahramanmaraşspor eski genel kaptanı Raşit Gümüşer, dün düzenlediği basın toplantısında daha önce açıkladığı gibi yönetime ‘Bırakın gidin’ çağrısını yineledi.

Yönetimin şu ana kadar başarısız olduğunu ve bu gidişle takımı küme düşüreceklerini öne süren Gümüşer, özetle şunları kaydetti: “Yöneticilere tekrar tekrar sesleniyor, sözlerimin altını çiziyorum. Takıma zarar veriyorsunuz. Transfer yapacak durumda olmadığınızı kabul edin ve bırakın gidin. Bunlar gitsinler, ben Kahramanmaraşspor’a teknik adamın da kralını getiririm, futbolcuların da…Kafamdaki teknik adam Durmuş Ali Çolak hocadır. Süper ligde gol kralı olmuş Okan Yılmaz ve daha birkaç futbolcu ile görüştüm; ‘geliriz’ sözü aldım. Onları getirebilmek için, bu yönetimin gitmesi gerekir. Tekrar ediyorum; her şeyi başı samimiyettir. Ben samimi olarak kimselerin kapısına gidip yardım dilenmeksizin ‘varım’ diyorum. Daha ne diyeyim?..”

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Gümüşer’in ikinci kez basın toplantısı düzenleyerek yönetime adeta veryansın etmesi beraberinde cevap bekleyen soruları da gündeme getirdi. Kent spor kamuoyundan derlediğimiz bilgilere göre şu soruların cevabı merak ediliyor:


1- Kahramanmaraşspor’un mevcut tüzüğüne göre başkan olabilmek için 5 yıllık üye olma şartı bulunuyor. Ancak Ocak ayında yapılması planlanan olağanüstü kongrede bu tüzük değiştirilecek. Böylece Mart ayında yapılacak olan olağan genel kurulda Raşit Gümüşer, Kırmızı-Beyazlı ekibe başkan adayı olmayı düşünüyor mu?

2- Gümüşer eğer takımın başına başkan olarak gelmeyi istiyorsa yönetim kurulunda kimler var ve bunları şimdiden neden açıklamıyor?

3- Gümüşer, takıma mali kaynak için kimsenin kapısını çalmayacağını ve bir firmanın takıma sponsor olacağını belirtiyor. Bu firmayı neden açıklamıyor? Kurum takımı hüviyetinde bulunan mesela; Vestel Manisaspor ile Yimpaş Yozgatspor’un bugünkü durumları pek iç açıcı olmadığına göre Kahramanmaraşspor, firma takımı olduğunda başarıyı nasıl yakalayacak? Vestel firması bir spor takımına sponsor olmanın kendileri için risklerini ve mesela takımın Fenerbahçeyi yendiği zaman bu takımı tutanların Vestel ürünlerini almak istememeleri gibi zararlarını gördüklerini açıklarken, Kahramanmaraşspor’a sponsor olacağı Gümüşer tarafından öne sürülen firma, ortada böyle bir itiraf ve gerçek varken, takımın kara kaşı, kara gözü için mi para verecek?

4- Teşbihte hata olmaz misali; hariçten gazel okuduğu öne sürülen Raşit Gümüşer’in gerçek niyeti üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi ya da bu vesile ile hem gündeme gelerek bedavadan reklamını yapmak hem de yer almadığı yönetimden böylece intikam almaya çalışarak; “Bakın ben demedim miydi bunlar başarısız olur diye” şeklinde böbürlenmek midir? (www.kanal46.tv)