‘Red Bull Uçuş Günü’ için büyük gün pazar. Tüm dünyada büyük ilgi gören Red Bull Uçuş Günü, 4 Ağustos Pazar günü saat 11.00’da Caddebostan Plajı'nda seyircilere unutulmaz bir görsel şölen sunacak.

Yaratıcı kostümleri, el yapımı uçuş araçları ve eğlenceli sahne şovları ile 35 cesur takım, göklerin yeni kahramanı olabilmek için birbiriyle yarışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile düzenlenen etkinliği, unutulmaz bir Pazar günü geçirmek isteyen herkes ücretsiz olarak seyredebilecek. Red Bull TV de canlı yayın yapacak.

6 metreden atlayacaklar

İstanbul’a 6 yıl aradan sonra dönen ve ülkemizde 4. kez gerçekleştirilen etkinlikte takımlar uçabildiği kadar uçacak.

Dörder kişilik takımların kendi tasarladıkları birbirinden yaratıcı el yapımı uçuş araçlarıyla 6 metre yüksekliğindeki rampadan suya atlayarak uçmaya çalışacakları etkinlik en son 2013 yılında Türkiye’ye uğramıştı. O yıl Angara Bird isimli takım, 30 metre ile Türkiye rekorunu kırmıştı.

6 yıl önce Caddebostan Sahili’nde yapılan son ‘Uçuş Günün’nde 140 bin kişi festival havasında geçen etkinliği yerinde izlemişti. 

Pilotluk eğitimi ve dünya turu şansı

4. Red Bull Uçuş Günü’nde birinci olacak takım, ‘Pilotluk Eğitimi’ ödülünü kazanacak.

İkinci olan takım Red Bull Air Race’i yerinde izleme ve Red Bull Air Race uçağı ile deneyim yaşama, üçüncü olan takım ise Salzburg Hangar-7’de Flying Bulls ile uçma şansına kavuşacak.

Editör: TE Bilisim