Kahramanmaraş'ta Ferah Pastaneleri tarafından Türkiye Almanya maçı sonrası Türk bayraklı dev pasta dağıtılacak. "Sevinci silahla değil pastayla kutlayalım." sloganı ile vatandaşlara finale çıkılsa da çıkılmasa da pasta dağıtacak olan pastane, sevincin silahla kutlanmaması için çağrıda bulundu.

Türk Milli Takımı'nın Euro 2008'de elde ettiği başarı tüm yurdu sevince boğdu. Özellikle Hırvatistan'a karşı alınan galibiyetten sonra vatandaşlar yarı final sevincini yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlamıştı. Ancak Milli takımın bu başarısına, silahıyla kutlama yapanlar da gölge düşürmüştü. Bilindik sahneler yeniden tekrarlanarak magandaların silahlarından çıkan kurşunlar birçok kişiyi yaralamıştı. Bu nedenle Kahramanmaraş'ta Ferah Pastaneleri silahla kutlamayı protesto ederek, tüm vatandaşları Almanya ile yapılacak final mücadelesi sonrası pasta yemeye davet etti. "Sevinci silahla değil, pastayla kutlayalım." sloganıyla Türk bayraklı bir pasta yaptıracak olan pastane, Türkiye finale çıksa da çıkmasa da elde edilen başarıyı kutlamak için vatandaşları davet etti.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ferah Pastaneleri Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Salih Yalçıneli, sevinç fırtınasını ölçülü kullanmayan insanlar yüzünden topyekün bir milletin sevincinin hüzne dönüşebildiğini söyleyerek, vatandaşların silahla kutlama yapmamaları gerektiğini söyledi. (Cihan)