Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraşspor'un Kulüp Başkanı Doğan Tehçi, transfer yasağı nedeniyle sezon başında ve ortasında transfer yapamadıklarını, bu yüzden lise öğrencileri ile mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

Tehçi yaptığı açıklamada, Yalıspor karşılamasında iyi bir futbol ortaya koymalarına karşın şansız bir şekilde mağlup olduklarını ifade etti.

20 genç lise öğrencisi ile karşılaşmalara çıktıklarını kaydeden Tehçi, şöyle konuştu:

''Bilindiği üzere sezon başında kulübün borçları nedeniyle transfer yasağı koymuştu. O dönemde 2 milyon lira olan bu borcu kapatamadık ve transfer gerçekleştiremedik. Ancak sezon ortasında bu yasağın kaldırılması için çalışma yaptık. 23 futbolcu ile görüştük ve alacaklarından vazgeçtiler. Kalan 8-9 sporcu ile masaya oturduk, yaklaşık 250 bin lira gibi tutar söz konusuydu. Maalesef bu parayı bir araya getiremedik ve transfer yapamadık.''

Her şeye rağmen eldeki imkanlarla mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Tehci, ''Şartlarımız belli. Şu anda yedek kalecimiz dahi yok. Ama bu genç sporcularımızla yolumuza devam etmek zorundayız ve acilen puana ihtiyacımız var. Zaten takım gençlerden oluştuğu için neticeye gitmekte zorlanıyoruz'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk'un prim sözünün takıma büyük moral verdiğini aktaran Tehci, ''Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Eğer takım buraya kadar gelebildiyse en büyük pay Balduk'undur. Bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Sezon sonuna kadar prim sözü de futbolcularımızı kamçıladı. İleriki maçlarda bunun sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Tehci, Batman Petrolspor ile yapacakları maçta mutlak suretle 3 puan almak zorunda olduklarını belirterek, taraftarların kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.

TEHÇİ'NİN BU AÇIKLAMASI ÜZERİNE GENÇ GAZETECİ İLKER YİYEN ŞUNLARI YAZDI:

SEN BUNUN DAHA ÖNCE FARKINDA DEĞİLMİYDİN YOKSA..!


20 hafta sonra yeni mi uyandın Doğan Başkan…

Trabzon Yalı maçı sonrası lise öğrencileri ile mücadelemizi devam ettireceğiz açıklamasında bulunmuşsun.

Sen bunun daha önce farkında değil miydin yoksa..!

Benim bildiğim bu gençlerle sezon başından beri mücadele savaşı veriyoruz.

Senin umurunda olmadığı için kiminle mücadele ettiğimizin farkında değilsin galiba…

Zaten sezon başında da küçümsemiştin gençleri, takım antrenmana çıktığında bu benim takımım değil ben bunları kadroya bile almam bu takım Fikret Fındık’ın takımı dediğini unuttun sanırım.

Transferi açarım düşüncesi ile bu gençleri kadroya bile almayacağını yeni transferlerle yeni bir kadro oluşturacağını yola onlarla devam edeceğini ilan etmiştin.

Tabi güvendiğin dağlara kar yağana kadar…

Sana destek çıkacakların seni yolda bıraktığını sen anlayana kadar.

Daha sonrada senin şöyle lans ettiğin “bu takım Fikret Fındık’ın takımı” dediğin takıma mum olana kadar.

Kadroya dahi almayacağı, gençlerle mücadele ettiğinin sanki yeni farkında…

Bu kadroda olmasa Erzurum dan farkımız kalmayacaktı.

İyi ki As Başkan Fikret Fındık eldeki mevcut kadroyu Fethi Hocayla birlikte sürmüş sahaya…

O da olmasa ne yapacaktık acaba…

Diyeceksiniz şimdi yazdıkça rahatlıyor musun, İçin ferahlıyor mu?

Hayır. Aslında bunları yazarken içim kan ağlıyor.

Şöyle düşünüyorum geçtiğimiz yıllarda rakiplerimiz Eskişehirspor’u, Elazığspor’u, Bucaspor’u, Kasımpaşaspor’u düşünüyorum.

Adamlar git gide ilerlerken biz ise ilerleme yerine geriliyoruz.

Ha bunda yeni yönetimin suçu yok. Suç alttan yukarı doğru yani eskiden yeniye doğru ilerliyor. Bu bir gerçek. Gerçeklerde acıdır. Gerçekleri kaleme almak daha da acıdır.

Şimdi biz bank Asya gibi yerlerde mücadele edeceğimize 3. ligde mücadele ediyoruz.
Hatta 3 ligde bile iç açıcı bir görüntümüzde yok.

Hocamız tecrübeli, futbolcular genç, yönetimi saymaya gerek yok.

Çünkü yönetim diye bir şey yok. 3 kişiden oluşan ekip diyelim.

Bence bu 3 kişilik ekiple bu iş yürümez.

Biran önce bir kongre kararı alınıp kağıt üzerindeki pasif yönetimin yerine bu takıma faydalı olabilecek kişileri takviye etmeliyiz. Transferi futbolcular üzerinde açamadık. Yönetim üzerinde açarak yola devam edelim. İllaki başkan değişsin ibaresi kullanmıyorum yanlış anlaşılmasın. Kongre yaparak bu takım için savaşan yönetime ihtiyaç var. Olmadı kongrede bu takıma sahiden sahiplenecek bir iş adamı çıkar ise ona da devredile bilir. Ama en önemlisi 3 kişilik yönetici sayısını çoğaltmak.

Göründüğü gibi şehrin tek profesyonel takımının düştüğü durum apaçık ortada…

20. haftada 20 puan toplayarak yola devam ediyoruz.

20 haftada 10 mağlubiyet 5 galibiyet, 5 de beraberlik sonuçları elde etmişiz.

Bence biran önce bu 3 kişilik yönetim bir araya gelerek bir kongre kararı almalı, kendileri gibi takıma katkı sağlayacak pozitif kişiler ile devam etmeli.

Yoksa yasağının önüne geçmek için geç kaldığı gibi kongre işinin de geç kalması önüne bir engel olarak çıkacaktır.

Bu duruma dur diyecek kişi ve kişiler çıkmadığı için bu takımı bu duruma düşüren ve düşürmeye var gücü ile çalışan zihniyetler utansın.

Kalın Sağlıcakla…İLKER YİYEN...." (www.kanal46.com)






Editör: TE Bilisim