Antalya'da düzenlenen "Tek Kurşun Atış Yarışması"na kadın avcıların da yoğun ilgi göstermesi renkli görüntüler oluşturdu.


ANTALYA (AA) - Aksu Atıcılar Derneğince bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Tek Kurşun Atış Yarışması"na kadın atıcılar yoğun ilgi gösterdi.


Aksu ilçesinin At Çayırı merasında düzenlenen ve 2 bin kişinin katıldığı yarışmaya, yaklaşık 30 kadın avcının da katılması renkli görüntüler oluşturdu. Yörük çadırlarının kurulduğu etkinlikte, yöresel kıyafet giyen ve ekmek yapan kadınların yanısıra efe kıyafetiyle gösteri yapan erkekler de yarışmaya şenlik havası kattı.


Aksu Avcılar Deneği Başkan Yardımcısı Ümit Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını belirtti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya gençlerin de ciddi katılım sağladığını ifade eden Durmaz, "Yarışmayı geleneksel hale getirmemizin sebebi yoğun istek olması. Derneğimiz atıcılık, yarışma, avcılık, balıkçılık gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor ve bundan da mutlu oluyoruz" dedi.


Yarışmanın iki kategoride gerçekleştiğini aktaran Durmaz, birinci kategoride "tek kurşun" yarışmasının yapıldığını ve 50 puan toplayanlara hediye verdiklerini bildirdi. Yarışmanın ikinci kategorisinde ise "trap"ta düzenlendiklerini dile getiren Durmaz, "Yarışmalar çekişmeli gidiyor. Şu ana kadar 10'da 10 yapan yaklaşık 30 kişi var. Bunlar da ikinci kategoride yarışacak" diye konuştu.


"Avcılık öldürme sanatı değil, spor"


Durmaz, organizasyona katılan yaklaşık 30 kadının da kendi kategorilerinde yarıştığını vurgulayarak, ilk üçe girenlere silah, yelek gibi çeşitli av malzemeleri hediye ettiklerini söyledi. Yarışmacılara bir gün önce tüfeklerini ayarlamaları için talim yaptırdıklarını da ifade eden Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı:


"Avcılık Türkiye'de öldürme sporu olarak değerlendiriliyor. Avcılık öldürme sanatı değil, bir spor. Avcılığı öldürme sporu algılayanlar gelsin buradaki havayı görsün ne yaptığımızı, nasıl bir spor olduğunu anlarlar, bu yaşamayla anlaşılır."


Yarışmaya ilk kez katılan Hesna Çimen (42) ise böyle organizasyona ilk kez katıldığını belirtti. Genelde iyi atış yaptığını belirten Çimen, şunları kaydetti:


"Bugün iyi atış yapamadım. Kendi silahımı getirmedim, getirseydim 5 atıştan 5'ini de vururdum. Şimdi 5'te üç oldu. Biraz heyecanlıydım. Kadınların yapamayacağı bir şey yok. Keşke hepsi bir köşeye oturup dedikodu yapacağına avcılık yapsa. Burada yarışmak, ormanda avlanmak gibi olmuyor, biraz daha heyecanlı. Tüm kadınlara öneriyorum."


Avlanmıyor ama av sporunu seviyor


Ev hanımı Gül Şebekli (46) de yarışmaya Antalya'dan katıldığını ve daha önceki yarışmalarda derece aldığını ifade ederek, avcılık sporunu tüm kadınların yapması gerektiğini vurguladı. Kendisinin canlı öldüremediği için avlanmadığını ancak avcılığı spor olarak yapmayı çok sevdiğini anlatan Şebekli, "Yarışmaya daha çok kadının katılmasını bekliyoruz. Kadınlar daha fazla olsun ki daha fazla zevk alalım. Bu aslında keyif sporu. Burada stres atıyorum. Gittiğimiz yerde hem orman havası alıyoruz, hem de eğleniyoruz. Bence çok keyifli."


Kızılay yetkililerinin kan bağışı topladığı etkinliğe, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.


(AA)