Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.



Sarı-lacivertli kulübüninternetsitesinden yayınlanan açıklamanın metni şöyle;


"UzunbirsüredirTürkFutbolu'nun üzerinde oynananoyunlarıibretle izlemekteyim. Tasarlanan bu oyun adım adım hayata geçirilmekteveTürk Futbolu adeta dört bir yandan abluka altına alınmaktadır.Üstelik, kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde görenler bu projelerini hayata geçirmekiçinYüce Meclisin, yasama, yürütme ve hatta yargı erklerini dahi kullanmaktan çekinmemektedirler. Ancak bunu yaparken unuttukları enönemlişeyFenerbahçeve Aziz Yıldırım'dır.


YENİOYUNUN ADI 58. MADDE


Çokkısabirsüreönce6222 sayılı yasada yapılan değişikliğin kamuoyuna nasılservisedildiği herkesin malumudur. Aziz Yıldırım'ı kurtarma yasasıolarakkamuoyuna sunulanvehatta Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dahi "Kişiyeözelyasa" şeklinde nitelendirilmek durumunda kalınan yasanın sonuçları ortada olup bu yasadan kimlerin faydalandıkları açıkça ortadadır.


Aziz Yıldırım'ın ismini kullanarak emellerini hayata geçirenler şimdilerdeyenibiroyunu hayata geçirmenin peşindedirler ki; bu yeni oyunun adı da 58.maddedir. KAMUOYU AÇIKÇA BİLMELİDİR Kİ 58.MADDE DEĞİŞEMEZVEDEĞİŞMEMELİDİR.


Bizim bu madde hakkındaki yorumumuz gerek bu değişikliğin peşine düşenlervegerekse Türkiye Futbol Federasyonu'ndan farklıdır.TÜRKFUTBOLUNDA ŞİKE, TEŞVİKVETEŞEBBÜS SUÇ VE CEZALARI BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ. Bu eylemleribirbirindenayırmak isteyenleringerçekamacı yineFENERBAHÇEVE AZİZ YILDIRIM'IN adını kullanarak birilerini ve bazı kulüpleri kurtarmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple;puansilme ve madde üzerinde yapılacak değişiklikler, tarafımızca en sert şekilde cevabını bulacaktır.


Bu değişikliğiyapmakisteyenler, bunu KİMLERVEHANGİ TAKIMLARİÇİNYAPTIKLARINI AÇIKLAMALI; BUNU AÇIKÇA ORTAYA KOYMALIDIRLAR.


İNCE AYARA MUHTAÇ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER YARGILANMAKTAN KORKMAMALI


TVkanalları arasında mekik dokuyarakvehatta devlet makamlarını dahi kullanaraktemizolduklarını 'Ama bu temizliğin biraz ince ayara muhtaç olduğunu' söyleyenlere yegane tavsiyem yargılanmaktan korkmamalarıdır.


SUÇSUZ OLDUKLARINA İNANANLAR, YASALARI DEĞİŞTİRMEKİÇİNBUKADARÇIRPINMAZLAR.


Görselveyazılı medya önünde Aziz Yıldırım veFenerbahçehakkında'ÖNCE ASALIMSONRAYARGILAYALIM' edebiyatı yapanların, kulislerde tasa değişikliğiiçinkılıktan kılığa girmeleri sebepsiz değildir.


Şimdikamuoyunun bilgisine bunun bazı sebeplerini sunacağım. İddianamede yeralanvesadeceFenerbahçeve Aziz Yıldırım'a atfedilenleredairikiresimarasındaki 7 farkı kamuoyunun takdirine sunuyorum;


FARK TEKTİR; O DA TARAFLARDAN BİRİNİN AZİZ YILDIRIM OLMASIDIR


İddianamenin, "İDDİANAMENİN EK KOĞUŞTURMAYA YER OLMADIĞINADAİRKARARLAR", başlığının 17. Sahifesinin 2.paragrafında:


"30.04.2011'de, Diyarbakır'da oynanan Diyarbakırspor-Orduspor futbol müsabakası öncesi Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'ye, Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut üzerinden, oynanacak maçın Orduspor lehinesonuçlanmasınısağlamakiçinşike faaliyetinde bulunması için talepte bulunduğu, şahsın bu amaçla Abdurrahman Yakut'la görüştüğüveakabinde tarafları buluşturduğu, yapılaniletişimtespit tespitleri neticesinde belirlenmiş ise de; tarafların şike amaçlı anlaştıklarına, Abdurrahman Yakut'un maçta şike yaparak menfaat temin ettiğinedairsomut delil elde edilememiş,kazançveya sair menfaatin verildiğinin, vaat veya teklif edildiğinin belirlenememiş olması nedeniyle suçun unsurları oluşmadığı" sonuç ve kanaatine ulaşılmışsa da;


Aynı iddianamenin 177. Sayfasında Bursaspor-İstanbulBüyükşehir Belediyespor müsabakasında Fenerbahçe'nin teşvik primi vermesiyle ilgili "Eylemin Değerlendirildiği"sonuçbölümünde:


"Aziz Yıldırım'ın talimatlarıylahareketedenİlhan Yüksel Ekşioğlu'nun, Ali Kıratlı üzerinden; İbrahim Akınveİskender Alıngibibazı İ.B.B. Sporlu futbolcuların gayrı resmi menajerliğini yapan Yusuf Turanlıile06.03.2011 günü oynanan Bursaspor-İstanbulBüyükşehir Belediyespor müsabakası öncesinde; teşvik primi verilmesi amaçlı anlaşma yaptığı, teşvike konu 60.000TLparanın İlhan Ekşioğlu'nun talimatıyla Halil Köntek aracılığıyla Ali Kıratlı'ya, bu şahıs tarafından da Yusuf Turanlı'ya maç sonrasıteslimedildiği, (Her nekadaryapılan iletişim tespitlerinde vetelefondetaydöküm analizi - baz istasyonu çalışmalarında; İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Metin Depe ve Can Arat isimli İBB Sporlu futbolcular ve İBB'nin eski futbolcusu Necati Ateş'le; teşvik primi verilmesi amaçlı irtibat kurulup görüşüldüğünedairbazı deliller elde edilmiş ise de; bu futbolcularla anlaşıldığına, futbolcuların anılan maçtan dolayı teşvik primi alarak menfaat temin ettiklerine dair somut delil elde edilemediğinden haklarında sevk maddesi tansim edilmemiştir.)


Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün teşvik primivererek06.03.2011 günü oynanan Bursaspor- İ.Belediyespor müsabakasında; Bursasporileilgili hedefledikleri sonuca ulaştıkları belirlenmiştir"sonuçve kanaatine ulaşılmıştır.


Bu ikiresimarasında 7 fark bulunmamaktadır; fark TEKTİR. O DA TARAFTARLARDAN BİRİNİNFENERBAHÇEVEAZİZ YILDIRIM OLMASIDIR.


Kamuoyuna arz edilir.


TFF'NİN HİÇBİR KULÜBÜN AVUKATLIĞINA SOYUNMASINA GEREK YOKTUR


Sonsözlerim de TFF yetkililerinedir. Yine hayretveibretle izlediğim üzere TFF Yönetim Kurulu, nedeni kendinden menkul ani kararlarla yetkilerini devretmeye kalkmakta ve "Biz yapmadık ki onlar yaptı"gibiufak hesaplarla ellerimizle kurduğumuz bu kurumun saygınlığına gölge düşürmektedir.


Unutulmamalıdır ki; İddialara adı karışan her kulüpveyetkilisi yargılanacak ve bu konudaki her belge, her delil ve her tape tıpkı bize yapıldığıgibikamuoyu ve bağımsız yargıçlarla paylaşılacaktır.


Bu nedenle; kendilerinin, hiç kimseninvehiçbir kulübün avukatlığına soyunmalarına gerek yoktur.


FENERBAHÇEKÜME DÜŞÜRÜLMEZSE BİZLER DÜŞÜRECEĞİZ


Kaldı kiFenerbahçesuçlu bulunursa küme düşecektirvebu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir. Bu nedenlekişive kurumların, ucuz popülist yaklaşımlar ve çelişkili beyanlarilekamuoyunu yanıltması boşunadır.


Yapılması gereken; Emniyet Müdürlüğü, görüşünü "19 maçta şike kesin"olarakaçıklayanlarınve"son 5 maçınsonucunubildiğini" savunma hakkı kullanılmadan kesinbirdille iddia edenlerin, Fenerbahçe'yi 26Ocaktarihinekadarküme düşürmelerinin gerekliliğidir.


Bunu yapmayanların artık konuşmaları yersizdirvekendilerine yegane tavsiyem artık susma hakkını kullanmalarıdır. Saygılarımla kamuoyuna arz ederim."