Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yıldız güreş takımı 15-16 Eylül tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapılacak Türkiye Yıldızlar Güreş şampiyonasına hazırlanıyor.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş takımı antrenörü Mustafa Kocabaş yaptığı açıklamada Nevşehir’de güreş sporunu Nevşehir halkına benimsetmek amacıyla bir takım kurduklarını ve ilerleyen yıllarda bu sporu Nevşehir halkının da seveceğini ifade etti.


Kurdukları takım ile ilk olarak Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonasına katılacaklarını kaydeden Mustafa Kocabaş şunları kaydetti:


“Nevşehir’de ilk kez bir güreş takımı kurduk. Öğrencilerin bu kurmuş olduğumuz takıma ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Bizim asıl hedefimiz Nevşehir’de güreş takımı kurmak ve bu takımında iyi bir altyapısının oluşturulmasını sağlamak. Bizler ilk olarak Nevşehir halkına güreş sporunu benimsetmek istiyoruz. Kahramanmaraş’ta yapılacak olan yıldızlar Türkiye şampiyonasında bir madalya almamız bile bizim için sürpriz olacak. Çünkü yeni kurulan bir takımız. Ama ilerleyen yıllarda takımımızın altyapısı hazır olduğu zaman Türkiye’de tüm yarışmalarda birincilik için yarışacağız’’ NEVŞEHİR (İHA)