Şanlıurfa'daki ailesinin yanından 4 yaşında kaçırılan, Kahramanmaraş'ta, yanında yetiştiği kişilerin de geçmişini bilmemesi nedeniyle 44 yaşında kimlik sahibi olabilen Doğan Çiçek, tamamladığı vatanı görevinin ardından yeşilkart için kaymakamlığa başvurdu.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hayırseverlerin yardımlarıyla geçinen, kalacak bir yeri bile olmayan Doğan Çiçek (45), yaptığı açıklamada, 2007'nin ilk aylarında sahip olduğu kimlik sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.

Kadirli Kaymakamlığının desteği ile aldığı kimlikle Erzurum'da vatani görevini yerine getirmenin huzurunu yaşadığını anlatan Doğan Çiçek, şimdi devletin yoksul ve kimsesizler için sağladığı imkandan faydalanmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

''Henüz 4 yaşındayken Şanlıurfa'daki ailemin yanından kaçırılmışım. Kim kaçırmış, niye kaçırmış bilmiyorum. Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde geçen çocukluğumda hatırladığım tek şey oradaki ailem. O aile benim kaçırıldığımı, daha sonra kendilerinin bana sahip çıktığını anlatırlardı. Yıllarca onların evlerinde, bahçelerinde amele gibi çalıştım. Daha sonra gerçek ailemi bulmak için çok mücadele verdim ancak, hiçbir ipucuna rastlamadım.''

Kimliğindeki anne ve babası bölümüne yanında yetiştiği Yusuf ve Halise Çiçek çiftinin adı yazılan, doğumyeri de Şanlıurfa gösterilen Doğan Çiçek, Kadirli Kaymakamlığına yeşil kart almak için başvuruda bulundu.

Doğan Çiçek, kahvehanelerde ve mesire yerlerinde günübirlik işlerde çalıştığını ancak, sürekli bir işinin olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Yıllar sonra da olsa TC vatandaşı kimliği hayatımı değiştirdi. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı başardığımda ilk işim Şanlıurfa'daki ailemi yeniden aramak olacak. Annem kim, babam kim bunları bilmek istiyorum. Acaba onlar da beni aradılar mı? arıyorlar mı? kardeşlerim var mı? ailemi bulduktan sonra ölsem de gam yemem. Gerçek ailemi bulma umudumu yitirmek istemiyorum.''

Kadirli Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ise Doğan Çiçek'e yeşilkart sağlanması için gerekli çalışmanın yapılacağını, iş bulmasına da yardımcı olacaklarını kaydetti.


Ajanslar
Editör: TE Bilisim