Yahya Kemal İlkokulunda Muharrem ayı nedeniyle aşure günü etkinliği düzenlendi.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da Okul Müdürü Hüseyin Yilmaz; “Hafızamızda Hz. Nuh aleyhisselamın Hz. İbrahim aleyhisselamın, Hz. Musa aleyhisselamın dini yüceltmek ve insanlığı kurtarmak adına yaptıkları yolculuklar canlanıyor. Nuh tufanının bitişi, ateşin Hz. İbrahim’i yakmayışı, denizin Hz. Musa’ya yol vermesi inananların yüreğini serinleten bayram günleri gibi anılırken Kerbela, boğazlarımıza düğümlenip kalan hüzün günümüz olmuştur.


Hz. Hüseyin’in hicrî 10 Muharrem 61 yılında hakkı ayakta tutmak için yaptığı Kûfe hicreti, Kerbela’da vahim bir şekilde engellenmiş ve Allah Rasülü’nün “cennet gençlerinin efendisi” diye sevip kokladığı torunu, çoğu ehl-i beytten yetmişten fazla masum insanla birlikte şehadet şerbetini içmiştir.“Geçmişte yaşadığımız ortak acılarımız bugünün ayrışma noktaları olmamalı. Özellikle yanı başımızda mezhepsel nedenlere bağlı çıkarılmak istenen savaşları düşünecek olursak Müslümanlar olarak günümüzde her zamankinden daha fazla sevgiye, birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır.


Milletimiz asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de “farklılıkların ahenk içinde ortak tada, ortak faydaya katkı sağlamaları” çerçevesinde birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Seyyid-i şüheda İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, ehl-i beyt-i Mustafa’yı saygı ile selamlıyor, asırlardan beri Hz. Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Şube Müdürü Mehmet İspir ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen Aşure programı 2500 kişilik aşurenin öğrenci ve velilere dağıtımı ile son buldu.


 

Editör: TE Bilisim