Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 mahalle ve köy muhtarı Osmaniye'ye bağlanmak istedi.


Kadirli-Andırın Gelişim Platformu Başkanı Mustafa Demirci, Kadirli Öğretmenevinde düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısında yaptığı konuşmada, Kadirli ve Andırın'da yaşayanların bir bütün olduğunu belirterek, 200 bin nüfuslu Andırın ilçesine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.


Demirci, Andırınlıların layık olduğu yerde bulunmadığı ileri sürerek, şunları kaydetti:


"Andırın köyleri ile birlikte çok büyük bir ilçe. 200 bin nüfusu var. Şuanda Türkiye'nin değişik şehirlerinde 150 bin Andırınlı var. Bunlardan 40 bini Osmaniye'de ikamet etmektedir. Sağlık, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan Kahramanmaraş'tan çok Osmaniye ile bütünleşiyoruz. Andırın'dan Osmaniye'ye günde 40 civarında yolcu aracı giderken bağlı olduğumuz Kahramanmaraş'a ise saysanız 5 tane ancak gitmektedir. Bu değerlendirmeden her şey ortaya çıkıyor. Muhtarların tamamına yakını Andırın ilçemiz Kahramanmaraş'a bağlı ancak bugüne kadar doğru dürüst hiçbir hizmet gelmiyor, yatırım yapılmıyor şeklinde bize şikayette bulunuyorlar. Yıllar önce Andırın'ın bir kısım toprakları baraj suları altında kaldı ve buradaki insanlarımız Kadirli ve Osmaniye'ye göç etti. Muhtarlarımızın tamamına yakını özellikle hizmet konusunda çok büyük şikayetlerini bildirerek en çok göç verdikleri Osmaniye'ye bağlanmak istediklerini sözlü ve yazılı olarak ifade ediyorlar. Kadirli-Andırın Gelişim Platformu olarak çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüp Andırınlıların haklı isteğine sonuna kadar destek vereceğiz."


Osmaniye Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Uçar ise Andırın ilçesinin tarihi kültürel zenginlik bakımından çok güzel bir ilçe olduğunu söyledi.


Uçar, 26 tane kalesi bulunan Andırın'ın hizmet alımı konusunda şikayetinin bulunduğunu ve yıllarca kandırıldıklarını ifade ederek, "Artık yeter diyoruz. Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Merkezi yönetim ya hizmet versin ya da hizmet alma çalışmamızı engellemesin. Bizim Kahramanmaraş ile sorunumuz yok. Sadece hizmet yönünde beklentimiz var" dedi.


Tekirdağ Vali Yardımcısı Mehmet Turhan Çuhadar da Andırınlı olarak Kadirli-Andırın Gelişim Platformu ve muhtarların çalışmasına destek verdiğini belirterek, Andırın ve Kadirli için büyük bir öneme sahip olduğunu belirttiği karayolu hakkında bilgiler verdi.


Muhtarların Osmaniye bağlanmak isteğinin ardından sona eren toplantıya, Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan, bazı sivil toplum örgütü temsilcisi ve daire müdürleri ile birlikte davetliler katıldı. - OSMANİYE

Editör: TE Bilisim