Belediye Başkanı ve 35 kişi hakkında, ''örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı'nın yanı sıra diğer 35 sanık ve avukatları katıldı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın gelişen bir bölge olduğunu ve beldeyi güzelleştirmek için elinden geleni yasalar çerçevesinde yaptığını söyledi.

Belde girişinde belediyeye ait 22 tane derme çatma iş yerinin bulunduğunu, bunların kiracılarıyla anlaşıldığını ve yıktıklarını ifade eden Dalgıç, ''Daha sonra burada 34 dükkan yaptık. İlk olarak dükkanları eski kiracılara vermek için teklifte bulunduk. 12 eski kiracı gelip anlaşma yaptı. Yıllık 2 bin lira olan kiraları 18 bin liraya çıkardık. Amacımız burada kamuyu korumaktı. Cebimize beş kuruş para girmedi'' dedi.

Dalgıç, belediye olarak kıyı kenar çizgisi çizme yetkilerinin olmadığını, denizde herhangi bir dolgu çalışması yapmadığını ve haksız kazı yapmadığını da savunarak şunları söyledi:

''Benim amacım sadece Alaçatı'nın bir yere gelmesini sağlamaktır. Bunları yaparken de yasalar çerçevesinde hareket ettim. İmarla ilgili her belediyede olduğu gibi aykırılıklar olabilir. Yetişebildiklerimize müdahale ettik. Bu konuda açtığımız davalar da vardır. Alaçatı Port'ta usulsüzlük yoktur. 8 bin 500 nüfusa sahip bir belediyeyiz ve üç kuşaktır birlikte yaşıyoruz. Herkes birbirini tanır.''

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Sanık avukatları, isnat edilen suçlara göre müvekkillerinin bu mahkemede yargılanmamaları gerektiğini belirterek görevsizlik kararı verilmesi yönünde dilekçe verdi.

Savcı verdiği mütalaasında, hazırlanan iddianameyi mahkemenin kabul ettiğini, talebin reddedilmesini istedi.

Görevsizlik talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.


ZAMAN

Editör: TE Bilisim