KahramanmaraşBelediyesi'nde uzun yıllardan beriçeşitlibirimlerde görev yapan ve halen AKMOD Başkanlığı'nı yürüten Cahit Küçükönder, İtfaiye Müdürlüğü'ne atandı.


AKMOD Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Küçükönder aynı zamanda İtfaiye Müdürü olarak ta görevine devam edecek.


Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü'ne atanan Cahit Küçükönder yeni görevine ilişkin yaptığı açıklamada: "Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün tüm araç-gereç ve elemanlarıyla daha çağdaş bir yapıya kavuşması birinci önceliğimizdir. İtfaiyecilerimiz yangın ve kurtarma konusunda zaten profesyoneller.

İlk yardım eğitimi, KBRN ( Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer tehlikeli maddeler) eğitimi, dağcılık eğitimi, afet psikolojisi, kriz yönetimi, gibi konularda düzenlenecek eğitimlerle daha iyi seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Başkanlığı elemanlarının birlikte yapacağı disiplin ve koordinasyon eğitimi, moral ve kaynaşma gezileriyle takım ruhu oluşumuna katkı sağlamayı planlıyoruz.

İtfaiyede askeri bir disiplin zaten var. Bu disiplin ve hiyerarşiyi daha da üst seviyelere çıkarmak temel felsefemizdir" diye konuştu.


Öte yandan İtfaiye ve AKMOD'un işbirliği içerisinde hareket edeceğine dikkat çeken Küçükönder: "İtfaiye ve AKMOD elemanları ile her ay düzenli yapacağımız eğitim, değerlendirme toplantıları ve tatbikatlarla daha başarılı olmaya daha güzeli yakalamaya çalışacağız.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaptık önümüzdeki aydan itibaren 20'şerli gruplar halinde İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Başkanlığı elemanlarımız sertifikalı ilk yardım eğitimi verilmesi uygulamasına başlanacaktır" diye konuşarak bilgi verdi.

Cahit Küçükönder Kimdir?



1960 Kahramanmaraş doğumlu. İlköğretim ve lise tahsilini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1978-1982 eğitim döneminde İstanbul Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.

1987 Yılında Kahramanmaraş Belediyesi'nde Gelir İşleri Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.


1989 yılında Yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı iki yıl bu görevi ifa ettikten sonra

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne asaleten atandı.


14 yıl boyunca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı daha sonra Teftiş Heyeti Müdürlüğü görevine atanan Cahit Küçükönder yaklaşık 4 yıl bu görevi yürüttükten sonra Belediyemiz bünyesinde oluşturulan AKMOD Başkanlığını yapılandırılması için bu göreve atandı hala AKMOD Başkanlığı görevinin yanında sivil savunma uzmanlığı görevini de yürüten Cahit Küçükönder, İtfaiye Müdürlüğü'ne atanmış olup aynı zamanda İtfaiye Müdürü olarak ta göreve başlamıştır. Küçükönder evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim