Kahramanmaraş’ta bir kişinin damdan dama atlayarak girdiği evde hırsızlık yapması, cezaevinde son buldu.

Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında Şeyh Adil Mahallesi 32. Sokak, No:9 adresindeki bir evde meydana geldi. Hırsızlık yapmak için gireceği evi önceden gelerek izlemeye alan zanlı Mehmet Ali K. (30), bir süre sonra evdekilerin dışarıya çıkmasıyla harekete geçti. Evin dış kapısının kilitli olduğunu gören Mehmet Ali K., evin duvarını tırmanarak içeriye girmeyi başardı. İç kapının açık olmasıyla rahatça evin içerisine giren Mehmet Ali K., içerisinde kredi kartları ve ziynet eşyası olan iki adet bayan çantasını aldı. Elindeki iki adet bayan çantası ile sessizce olay yerinden ayrılmak isteyen Mehmet Ali K., geldiği gibi yine duvardan dışarıya atladı.

Zanlının duvardan dışarıya atladığını gören çevre sakinleri, bir yandan zanlının peşine düşerken diğer yandan durumu 155 Polis İmdat’a bildirdi. İhbarı alarak kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, vatandaşla beraber zanlının peşine düştü. Uzun soluklu kovalamanın ardından zanlı Mehmet Ali K., Hırsızlık Büro Amirliği dedektiflerince etkisiz hale getirildi. Sağlık raporunun alınmasıyla emniyete getirilen zanlı Mehmet Ali K., ifadesinin alınmasıyla birlikte Kahramanmaraş Adliyesi’ne götürüldü. Hırsızlık suçundan birçok dosyası olduğu öğrenilen zanlı Mehmet Ali K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hırsızlık Büro Amirliği dedektiflerinin konuya kısa sürede hâkim olması, mahalleliye rahat bir nefes aldırdı. (www.kanal46.com)