Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havaalanı'nda eğitim uçuşu esnasında ön iniş takımları açılmayan ve pilotun gövdesi üzerine indirdiği uçakta bulunan 4 üniversite öğrencisinden bazılarının son uçuşlarını gerçekleştirdikleri bildirildi.

Havada arızalanan uçağın havaalanına inemediğini öğrenen AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencileri, uçağın inişini gördüklerini ve hocaları Ramazan Türkoğlu'nun B200 tipi eğitim uçağını sağlam olarak piste indirdiğini anlattı. Öğrenciler, "Biz haberi kuleden aldık. Havadayken arkadaşlarımızla irtibat kuramadık. İndikten sonra da iyi olduklarını öğrendik.

Uçakta 4 sınıf arkadaşımız, bir öğretmen, bir de teknisyen vardı. Kaç saattir havada kaldıklarını bilmiyoruz. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencileriydi. Bir kaçının son uçuşuydu. Tamamladılar, sağ salim indiler. Okulu da bitirdiler, şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Havaalanına her ihtimale karşı 4 adet 112 ekibi sevk ettiklerini açıklayan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Koray Arberk ise, "Uçaktaki 6 kişinin de herhangi bir sağlık problemleri yoktu. Temennimiz de buydu. Bizim 4, Anadolu Üniversitesi'nin de 2 ambulansı hazırdı, ihtiyacımız olmadığına sevindik" diye konuştu. İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel de, kimsenin burnunun bile kanamadan uçağın piste indiğini dile getirerek, "Hocamız gayet sağlıklı bir iniş yaptı. Uçağın ön tekeri açılmadı. Gövdesi üzerine iniş yaptı" açıklamasında bulundu.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, havaalanına gelerek, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Başkan Büyükerşen, olayın ucuz atlatıldığını, uçağın ustalıkla piste indirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim