Elbistan’da Adnan Menderes Bulvarı’nın Zahire Pazarı ve Valide Emine Sultan Caddesi girişindeki kavşakların yeniden açılmasını isteyen esnaflar, muhtarlar ve vatandaşlar eylem yaptı.


Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bölünmüş yol ve asfalt çalışmaları sonrasında söz konusu yolun şehir merkezi kısmında önceden var olan bazı kavşak ve cepler kapatıldı. Özellikle Zahire Pazarı girişi ve Valide Emine Sultan Caddesi’nden Adnan Menderes Bulvarı’na çıkışı sağlayan kavşağın kapatılması vatandaşların ve esnafların tepkisiyle karşılandı. Uzunca bir süredir kapalı bulunan kavşaklar nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve yolun bu yapısının kazalara davetiye çıkardığını savunan kalabalık iki grup vatandaş, Adnan Menderes Bulvarı’nın iki ayrı bölümünde eylem yaptı. Bulvarın Elbistan istikametinde toplanan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Elbistan Temsilcisi ve Zahire Pazarı Kooperatifi Başkanı İbrahim Alagöz, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Cihangir ve Yunusemre Mahallesi Muhtarı Adnan Babaoğlu ile esnaflar ve vatandaşlar, kısa süreliğine yolda araç trafiğini durdurdu. ‘Mahallelerimize ve işyerlerimize gittiğimiz yolun açılmasını istiyoruz’ diyen vatandaşlar, binlerce insanın bu durumdan mağdur olduğunu iddia ettiler.


Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Elbistan Temsilcisi ve Zahire Pazarı Kooperatifi Başkanı İbrahim Alagöz, esnaflar olarak sıkıntı çektiklerini söyledi. Yetkililerin acilen bu soruna çözüm bulması gerektiğini kaydeden Alagöz, “Türkiye’nin 4. büyük ovası olan Elbistan Ovası’nda hasat edilen ürünlerin satıldığı Zahire Pazarı’nın yolunun kapanması esnaf açısından çok büyük bir kayıptır. Acilen yolun açılması gerekiyor. Çiftçilerimiz ara yollardan Zahire Pazarı’na ulaşmaya çalışıyor. Çoğu zaman da ters yönden girişi yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da tehlike oluşturuyor. Yetkililerin acilen buraya müdahalede bulunması gerekiyor. Yoksa eylemlerimize devam edeceğiz. Burada Mahrukatçılar Sitesi, Zahire Pazarı gibi Elbistan’ın ekonomisine çok büyük katkısı olan işyerlerinin yolunun kapanması çok ayıp ve yanlış bir şey. Derhal müdahale edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz ise, kavşak sıkıntısının kazalara davetiye çıkardığını belirterek, ‘Önlem alınması için illaki birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?” sorusunu sordu. Alagöz, “Burada bir takım sıkıntılar kendiliğinden oluşuyor. Burada odun ambarı var, zahireciler var, briketçiler var, mahallenin girişi, okullar var. Herkes burada kavşak olmadığı için ters yönü kullanıyor. Yetkililerin önce burası için daha duyarlı olması gerekiyor. Burada çok sıkıntı var. Bizde şu alışkanlık var. Bazı çözümlerin oluşması için mutlaka birileri hayatını kaybediyor. Ondan sonra çözüm ve çare aranıyor. Vatandaş burada ters yönü kullanmak zorunda kalıyor. Allah muhafaza birisi burada hayatını kaybederse bunun sorumlusu kim olacak. Kim kimden hesap soracak. İlgililer bu konuya çok duyarsız kalıyorlar. Mahalli idari yetkililerinin biraz daha duyarlı olmalarını acilen bekliyoruz. Elbistan’ın idarecileri buralara kadar gelip vatandaşın mağduriyetini görsünler. Koltuklarında oturarak Elbistan’ı idare etmeye kalkmasınlar” dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Cihangir de, kavşakların kapatılma nedeninin açıklanmasını istedi. Cihangir, “Burası 1972’den beri yollarda herhangi bir kapanma olmadı. Bugüne kadar da burada ağır herhangi bir kaza olmadı. Kavşak deniliyor memleketin en büyük kavşağında günde en az 3 tane kaza oluyor. Burada kavşak olmamasına rağmen kaza olmadı bu yolu kapattılar. Burası 4-5 mahallenin geçişi olan bir yoldu. Burayı hangi gerekçe ile kapattılar bilmiyoruz. Hasta almaya gelen ambulanslar bile kilometrelerce uzaktan dolaşıp gelmek zorunda kalıyor. Yön levhasında da gösterildiği gibi, sistemde burası açık. Ama Karayolları burayı kendi kendisine kapattı. Durumu Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bildirdik” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, bölgeye gelen polis ekipleri ile görüştükten sonra eyleme son verdiler.(İHA)

Editör: TE Bilisim