Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 6 ayda meydana gelen 300’e yakın kazada 13 kişi hayatını kaybetti, 150’ye yakın kişi de yaralandı.


Elbistan’da jandarma ve polis bölgelerinde 1 Ocak-30 Haziran dönemleri arasında yaşanan trafik kazalarının bilançosu ağır oldu. Derlenen bilgilere göre 2013 yılında sadece emniyet bölgesinde 250 yaralamalı ve bir o kadar da maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Elbistan’da 2014 yılının ilk altı ayında 300’e yakın kaza yaşandı.


Emniyet ve jandarma bölgesini kapsayan bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti. Bu kazalarda 150’ye yakın kişi de yaralandı. Kazaların büyük bir çoğunluğu aşırı hız ve dikkatsizlik sonucunda meydana gelirken, bisiklet ve motosiklet kazaları da yaralanmaların ilk ve en büyük sebebi oldu.


Kazaya karışan araçların genelini otomobiller oluştururken, otobüs kazaları ise ucuz atlatıldı. Son dönemde meydana gelen 2 ayrı yolcu otobüsü kazasında toplam 27 kişi yaralandı. Kazalarda can kaybının olmaması ise büyük şans olarak nitelendirildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim