Kahramanmaraş’ın Hoca Ahmet Yesevi Lisesi’nde görev yapan bir öğretmen yol ortasında tabanca ile vurularak öldürüldü.

Bugün saat 12.45 sıralarında meydana gelen olay şöyle gerçekleşti: Şeyhadil Mezarlığı arka kısmında bulunan Perşembe pazarında yürümekte olan bir kişi, silahlı saldırıya uğradı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; güvenlik elbisesi giydiği ve uzun bıyıklı olduğu bildirilen 30-40 yaşlarındaki saldırgan olay yerinden kayıplara karıştı. Silahlı saldırıda karnından ve sırtından kurşun yaraları alan ve olay yeri yakınındaki Hoca Ahmet Yesevi Lisesi’nde Türk Dili-Edebiyatı öğretmeni olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Mehmet Savaş Kalaycı can verdi.

Polis ekipleri kaçan saldırganın peşine düşerken, öğretmenlik görevinin yanında kent merkezinde bulunan özel bir radyoda daha önce akşamları program yapan Kalaycı’nın geçen yıl bir istek parçasını çalmadığı gerekçesi ile radyo binası önünde ayağından vurulduğu da öne sürüldü. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de olay yerine gelerek bilgiler aldı.

Akgül, olayda hayatını kaybeden öğretmenin 33 yaşında, bekâr ve aslen Kilisli olduğunu söyledi. Kilis Lisesi’ni 1995 yılında bitiren Kalaycı’nın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra 2001 yılında öğretmenliğe başladığı öğrenildi. (www.kanal46.com)