Kahramanmaraş'ta kayınvalidesinin evinde uyurken ensesine ateş edilerek öldürülmüş halde bulunan polis memuru Levent Sezer'in (37) yasak aşka kurban gittiği öne sürüldü. Öldürülen polisin katili dün gece intihar eden genç marketçi çıktı. Genç marketçi ile aralarında ilişki bulunan polisin eşi ise emniyetten sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Namık Kemal mahallesi 54. sokaktaki Ahmet Yıldırım'a ait evde 24 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen olaylar zinciri şöyle gelişti: Manisa'nın Demirci ilçesinde görevli polis memuru Levent Sezer, eşi Canan Sezer (27) ile birlikte kurban bayramı tatili için memleketleri Kahramanmaraş'a geldi.

Kurban bayramında akrabalarını da ziyaret eden aile, Salı günü Manisa'ya dönme kararı aldı. Sabah saatlerinde eşi Levent Sezer’in uyuduğu sırada çarşıya alışverişe giden Canan Sezer daha sonra ağabeyinin evine gelerek yengesi ile birlikte kahvaltı yaptı.

Yaklaşık bir saat sonra eve dönen Canan Sezer eşinin yatakta yaralı olduğunu gördü. Bunun üzerine 155 polis imdat telefonunu arayan Canan Sezer polis olan eşinin vurulduğu ihbarında bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri Levent Sezer'in ensesine bir el ateş edilerek öldürüldüğünü tespit etti.

Cumhuriyet Savcısının olay yerine gelmesi üzerine yapılan incelemede Levent Sezer'e yorganın üzerinden ateş edildiği ortaya çıktı. Levent Sezer önceki gün kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EŞİ SUÇLAMALARI KESİNLİKLE KABUL ETMEDİ

Olayın ardından cinayeti araştıran Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu dedektifleri polis memuru Levent Sezer'in eşi Canan Sezer ile kardeşleri Selçuk Y., Ali Y. ve yengesi Şenay Y'.yi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen Canan Sezer; ilk günden beri "Bilmiyorum, görmedim ben yapmadım" şeklinde ifade verdi.

Cinayetin ardından şahısların el subaplarını alan olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı teknik araştırmada ise Canan Sezer, Ali Y. ve Şenay Y.'de barut izlerine rastlandı. Savcılığın talimatı ile soruşturmada ek süre alınmasının ardından üzerine atılan suçlamayı kabul etmeyen Canan Sezer, "Delillerin aleyhime olduğunu biliyorum ama eşimi ben öldürmedim" dedi.

Soruşturma devam ederken dün gece Osmaniye karayolu 2. kilometrede eğlenceler sitesinde araç içerisinde bir kişinin intihar ettiği ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gittiklerinde intihar eden şahsın Namık Kemal mahallesinde market işleten 19 yaşındaki Medine Akdeniz isimli genç olduğu ortaya çıktı.

ARALARINDA GÖNÜL İLİŞKİSİ VARMIŞ

Yapılan incelemede intiharda kullanılan silahın öldürülen polis memuru Levent Sezer'in resmi tabancası olduğu belirlendi. Bunun üzerine yeniden şahısları sorguya alan cinayet bürosu dedektifleri Canan Sezer ile intihar eden Medine Akdeniz arasında gönül ilişkisi bulunduğunu belirledi.

Canan Sezer'in yengesi Şenay Y. bu ilişkiyi doğruladı. Daha önceki sorgulamalarında susma hakkını kullanacağını ve cinayetle bir ilişkisinin bulunmadığı yönünde ifade veren Canan Sezer de Medine Akdeniz ile gönül ilişkisinin bulunduğunu itiraf etti. Bu arada polisin olayda kaybolan ikinci silahı ise intihar eden gencin de çalıştığı ailesine ait markette bulundu.

SONUNDA İTİRAF ETTİ

Medeni Akdeniz ile birkaç aydır birlikte olduğunu söyleyen Canan Sezer, cinayeti sevgilisinin işlediğini öne sürerek itirafta bulundu ve “O gün kapıyı aralıklı bıraktım, ben de yan taraftaki akrabamın evine gittim. O da eve girip silahı sıktı” dediği örenildi. Ancak Canan Sezer’in elinde bulunan barut izleri nedeni ile kendisinin de olay esnasında odada olduğu tahmin edilirken, Canan Sezer ise bu iddiayı kabul etmedi. Medeni ile yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğunu söyleyen polis eşi, cinayeti sevgilisinin işlediğini iddia etti. Sevgilisi ile cinayeti planladığı ileri sürülen gencin ise yakalanacağını anlayınca intihar ettiği tahmin ediliyor. Polis eşi; "Tasarlayarak adam öldürmek" ve "Tasarlayarak kendi yakınını öldürmek" iddiası ile tutuklandı.

Diğer göz altına alınan 2 kayınbirader ile birinin eşi olmak üzere toplam 3 kişi ise emniyette serbest bırakıldı. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)