Kahramanmaraş’ta aralarında husumet bulunan bir kişiyi zorla dağa götürüp döverek otomobilini, cep telefonu ve elbiselerini gasp ettikleri öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

İddiaya göre; kent merkezinde faaliyet gösteren bir pazarlama şirketinde işçi olarak çalışan Salman Y.’nin (44) aynı yerdeki mesai arkadaşı 32 yaşındaki C.E. isimli bayanla konuşmasını C. E. ile tanışıklığı olduğu öne sürülen Ahmet T. (38) kıskandı. Yine iddiaya göre; Ahmet T. bu konuda birçok kez Salman Y.’yi uyardı. Salman Y. ise; “Kendisi benim mesai arkadaşım. Aramızda herhangi bir şey yok” diyerek kendisini savundu.

Bu savunmaya inanmayan Ahmet T. beraberinde Cuma A. (33) ve Hasan S. (34) ile birlikte iş çıkışı sonrasında otomobiline binmekte olan Salman Y.’yi bıçakla tehdit ederek kentin kuzeyindeki Ahirdağı’na götürdü.

Burada otomobilinden indirdikleri Salman Y.’yi darp eden şahıslar, tüm giysilerini de aldılar. Çıplak fotoğraflarını çekerek giysilerini, telefonu ile otomobilini aldıkları Salman Y.’yi dağda yalnız başına bırakan 3 kişi olay yerinden ayrıldı. Otomobille bir süre giden 3 kişinin yol kenarına attıkları cep telefonu ile giysileri bulan vatandaşlar ise durumu hemen polise bildirdi.

Dağda çırılçıplak kalan Salman Y., yaklaşık bir kilometre yürüdükten sonra ulaştığı bağ evindekilerden yardım istedi. Evden verilen giysileri giyen
Salman Y., kent merkezine dönerek polise şikayette bulundu.

Olayı soruşturan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, ilk olarak Ahmet T.’yi yakalayarak gözaltına aldı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ahmet T.’nin olayı birlikte gerçekleştirdiği Cuma A. ve Hasan S. ise MOBESE kameralarından elde edilen kayıtlardan da yararlanılarak Salman Y.’nin otomobili ile kaçtıkları Gaziantep’te yakalanarak getirildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar “Hürriyeti tahdit, işkence ve gasp” suçlaması ile tutuklandılar. (www.kanal46.com)