Kahramanmaraş Belediyesi Basın Müşavirliği’nden emekli Gazeteci Osman Sayın, vefatının birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Başta aile fertleri olmak üzere meslektaşları tarafından Şeyhadil Mezarlığı’nda kabri başına anılan Gazeteci Osman Sayın 16.07.2009 tarihinde vefat etmişti.

Kur’an-ı Kerim okunarak anılan Osman Sayın’ı anma programında ailesi adına kısa bir konuşma yapan Gazeteci Osman Sayın’ın oğlu Dr. İbrahim Sayın şunları kaydetti:

“Bugün burada rahmetli babamı anmak için toplanmış bulunuyoruz. O her ne kadar bizim babamız olsa da sizlerin kardeşi, ağabeyi meslek büyüğünüz idi. Bugün burada toplanarak onu ne kadar sevdiğinizi bir kere daha göstermiş bulunuyorsunuz. Babamın adının yaşaması uğruna Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonuna adının verilmesi, bir eğitim seminerine yine babamın isminin verilmesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından güreşe katkılarından dolayı plaketle ödüllendirilmesinde sizlerin emek ve gayretlerinin olduğunu biliyor ve ailem adına sizlere teşekkür ediyorum. Ailesi olarak bizler de evimizin alt katını onun şanına yakışır bir şekilde düzenleyerek bir ‘Osman Sayın Müzesi’ oluşturmayı hedefliyoruz. Alt yapı çalışmalarına başladık. Sizlerin de bu çalışmalara destek vererek en kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” (Kaynak: Belediye Basın Bürosu - www.kanal46.com)