Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 5 Nisan tarihinin, Maraş destanının tescillenip evrenselleştiği gün olduğunu kaydetti.


Poyraz, Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 87. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 5 Nisan'ın önemine değindi. Poyraz, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"5 Nisan, topyekun millet olarak birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, aynı duyguları taşımanın ve yaşamanın, tasada ve sevinçte bir olmanın, 'ben' yerine 'biz' demenin, 'önce vatan' demenin, özgürlüğü aşk bilmenin, milli mücadelenin önce zafere, sonra da kıvanca dönüştüğü gündür. Bugün, Maraş Destanı'nın tescillenip evrenselleştiği gündür. Bin yıllık vatan topraklarının kurtuluşunda ilk meşaleyi yakan ve TBMM tarafından 5 Nisan 1925 yılında Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilen tek il olan Maraş bu gurur gününün 87. yıldönümünü kutluyor. Bu onuru bize kazandıran ve bu madalya ile bizi onurlandıran kahraman ecdadımızı minnetle rahmetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıların bu onur ve gurur gününü tebrik ediyorum." (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim