Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerine ilk yardım eğitimi verildi.


İlk yardım eğitimine ilişkin İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “İlk yardım eğitmeni Gülnaz Köse tarafından itfaiyemiz bünyesindeki personele ilk yardım eğitimi verildi.


9 itfaiye şubemizdeki tüm itfaiye personelinin katıldığı eğitim; her şubeye günde 5 saat olmak üzere 3’er gün süreyle veriliyor. Teorik derslerin ardından, personele uygulamalı eğitim yaptırılıyor. Aldıkları eğitim sonunda itfaiye personelimiz; yangın-kaza-boğulma gibi itfai olaylarda ve toplum psikolojisinin yönetilmesinde ve kazazedelere 112 ekipleri ulaşıncaya kadar doğru ilkyardım uygulamaları yapılması hususlarında bilgi ve becerileri ile donanmış olacaklar.


Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak yeni itfaiye hizmet binamızda AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek Ekibi), gönüllü itfaiye teşkillerimize, okul hastane ve fabrika gibi kurum ve kuruluşlardaki acil durum ekiplerine; yangın güvenliği, arama kurtarma, dağcılık, ilkyardım gibi eğitimleri vererek olası doğal afetler, yangınlar, kazalar vb. acil durumlarda toplumsal bilinci artırıcı eğitim faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir” denilerek bilgi verildi.

Editör: TE Bilisim