Tunceli'de geçen Mart ayında boğularak öldürülen 34 yaşındaki Dilber Erkmen'in cinayet şüphelisi olarak 35 yaşındaki Emrah A., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tunceli'de 17 Mart 2011 günü, eşinden boşandıktan sonra 2 çocuğuyla yaşayan Dilber Erkmen, evinin odunluğunda boğazı sıkılarak öldürülmüş halde bulundu. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşmada, teknik takibin yanı sıra Aydın'ın öldürüldüğü Alibaba Mahallesi yakınındaki yapılan tüm cep telefonu kayıtlarının incelenmesi için mahkemeden karar çıkartıldı. Yapılan incelemelerde cinayetten bir gün önce, olay günü ve sonrasında Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olan Emrah A.'nın Dilber Erkmen ile defalarca telefon görüşmesi yaptığı belirlendi.

Başsavcılık, bu sürüçten sonra, dosyayı polisten alarak soruşturmaya 'gizlilik' kararı verip, görevlendirdiği bir savcı tarafından bizzat yürüttü. Savcılık, yaptığı çalışmanın ardından, Kahramanmaş'ta olduğunu belirlediği Emrah A.'nın yakalanması talimatı verdi. Emrah A., 4 gün önce yakalanıp gözaltına alındı ve Tunceli'ye getirildi.

Cinayet şüphelisinin daha önce Tunceli'ye gelerek halı saha kurma ve onarma çalışması yaptığı bu sırada Erkmen ile tanışıp, ilişki yaşadığı belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Emrah A., Dilber Erkmen ile uzun süre ilişki yaşadığını belirterek, cinayet işlemediğini söyledi. Savcıya çelişkili ifadeler veren Emrah A., "16 Mart günü birlikteydik. O gün aralıklar ile buluştuk sonra akşam tekrar buluştuk. Aracımla onu evinden aldım. Çıktık dolaştık uzunca, gece birlikte olduk, sabaha doğru evine bıraktım daha sonra Tunceli'den ayrıldım" dedi.

Savcı daha sora olay günü Emrah A.'nın yanında bulunan 2 kişinin ifadesine başvurdu. Görgü tanıkları, Erkmen'i evine bırakan Emrah A.'nın telaşlı bir şekilde otomobiline geldiğini belirterek, "Dengesiz hareketler yaparak hızla bölgeden uzaklaştı. Üzeri de çok dağınıktı" dedi.

İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Emrah A., tutuklanıp cezaevine konuldu. (Kaynak: DHA)