Kahramanmaraş kent merkezine bu kış mevsiminin ilk karı 21 ve 22 Ocak cumartesi-pazar günlerinde yağdı. Kent merkezinde hafta sonu etkini olan kar yağışı, etrafı beyaz bir örtüye bürüdü.


Kahramanmaraş Belediyesi ekipleri de karın yağmaya başladığı ilk andan itibaren adeta alarm durumuna geçerek, kent içi yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışmaları yaparak ulaşımın devamını sağladı. Kahramanmaraş kamuoyu bu çalışmayı beğenirken, Belediye'nin www.kahramanmaras.bel.tr adresinden ulaşılan resmi internet sitesinde ise; "Karla mücadelede tam not" başlığı kullanması pek yakışık olmadı.


Mantıklı, makul ve sağ duyulu çevreler konu hakkında şunları söyledi: "Halkın beğendiği çalışmalar için Belediye'nin kendi kendine 'tam not' vermesi ise pek şık olmamış. Kaldı ki; bu gibi durumlarda Belediye'nin ulaşımı sağlamak için çalışması asli görevleri arasındadır. Böyle bir durum için Belediye'nin kendi internet sitesinde kendisini övmesini hiçte doğru bulmuyoruz. Koskoca Belediye'nin kendi kendini övmesine neden ihtiyacı olsun ki. Bırakın sizi başkaları övsün."


Söz konusu haberde aynen şöyle denildi:


"KARLA MÜCADELEDE TAM NOT


Karla Mücadele ekipleri yoğun kar yağışına rağmen çalışmalara geceleri de devam ederek, şehirde hayatın felç olmasının önüne geçtiler.


Kahramanmaraş Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürerek hayatın felç olmasını önledi.

Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte çalışmalara başlayan Kahramanmaraş Belediyesi ekipleri gece gündüz demeden yoğun kar yağışına rağmen kar temizliği ile şehirde hayatın felç olmasını önledi.

Kar temizliği konusunda hazırlıklarını önceden yapan Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak yaptıkları çalışmalarda kar temizliği ile hayatın felç olmasının önüne geçtiler.

Cumartesi günü kar yağışı ile birlikte başlayan kar mücadelesi çalışmalarında ekipler gece sabaha kadar ve Pazar günü de akşama kadar çalışmalara aralıksız devam ederek, yolların kapanmasını engellediler.

Ekipler karla mücadele çalışmaları sırasında yolların tuzlanması ile kar temizleme araçlarının çalışması ile yolları açarken, bir taraftan da kaldırımların temizlenmesi yapıldı.

3 Adet tuzlama aracının yanı sıra gezici ekipler yoğun kar yağışına rağmen çalışmaları aralıksız olarak devam ettirirken, özellikle şehir merkezinde hayatın akışının devam etmesini sağladılar.



Yaklaşık 24 saat süren yoğun kar yağışı sebebiyle yapılan karla mücadele çalışmalarında orta refüjlerin ve kaldırımların temizlenmesi için ekipler 24 saat çalışmalarına devam ettiler.

Karla Mücadele ekipleri olası buzlanmaya karşı yolların tuzlanmasını da tamamlayarak buzlanmaların önüne geçildiğini belirttiler."

Editör: TE Bilisim