Kahramanmaraş Merkez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Kekeç ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensupları ile buluştu. Başkan Ali Rıza Kekeç: “Bizler bu güvene layık olmaya çalışacağız.”dedi.


19 Ekim 2011 tarihinde yapılan Kahramanmaraş Merkez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağanüstü Genel Kurulunun ardından teşekkür etmek ve kooperatif hakkında bilgiler vermek üzere Başkan Ali Rıza Kekeç ve Yönetim Kurulu üyeleri Ferah Pastanesinde düzenledikleri toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Basın mensuplarının yoğun ilgisinin olduğu toplantıda basına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Ali Rıza Kekeç: “Bilindiği üzere 2 grubun aday olduğu bir genel kuruldu. Toplam1287 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 710 tanesi bize, 559 tanesi de Mustafa Aslantürkiyeli ve ekibine verilirken, 18 oy da geçersiz çıktı. Neticede ortaklarımızın teveccühü bizden yana oldu. Bizler bu güvene layık olmaya çalışacağız.


"BÜTÜN YETKİ KENDİLERDEYDİ"


Olağanüstü Genel Kurul, şeffaf ve şaibeye izin verilmeyecek bir şekilde gerçekleşti. Duydum ki; yargıya intikal eden itirazlar varmış. Elbette ki olabilir. Ancak bu itirazların ne kadar değer taşıdığı çok önemli. Yargı yolu herkese açıktır. Ancak sudan bahanelerle de yargıya gidilmesini abes karşılıyorum. Şeffaf bir şekilde yapılan seçime kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok. Mevcut yönetim seçimle ilgili ne karar aldıysa biz kendilerine uyduk. Salonun tutulması, oy pusulalarının basılması, görevli sayısıyla ilgili, sandıkla ilgili, hazirunla ilgili ve kapıların belli bir saatte kapatılmasıyla ilgili tüm kararlarda mevcut yönetime uyduk. Zaten her şey kayıt altında mevut. Hal böyle iken neye itiraz ediyorlar anlamış değilim. Bu asılsız iddialar, boş hayaller peşinden koşmaktan başka bir şey değil” diye konuştu.


"BİZ, BİZE YAKIŞANI YAPARIZ"


Bir basın mensubunun “Kooperatif personelinin bazıları aleyhinize çalıştı, bu konuda neler söyleyeceksiniz” sorusu üzerine Başkan Kekeç cevaben: “Bu seçim sürecinde maalesef muhalefet grup etik olmayan çalışmalarda bulundu. Personele de olmadık vaatlerde bulunulmuş. Akıl almaz vaatler. Biz 60 yılını doldurmuş bir kooperatifiz. Biz bu güne kadar ne ortaklarımıza ne personelimize yerine getiremeyeceğimiz hiçbir vaatte bulunmadık. Personelimize de iyileştirmenin dışında olmayacak bir söz vermedik. Biz personelimizle de oturduk konuştuk. Bu güne kadar uyum içerisinde çalıştık, bundan sonra da öyle olacak. Şahsıma değil kooperatife zarar verecek personel olursa o zaman işine son verilir. Bize yakışan budur” dedi.


"MUSTAFA KESİM’İ BİZ SİLMEDİK"


Mustafa Kesim’in oy kullanamamış olmasıyla ilgili soruya ise Başkan Kekeç: “Mustafa Kesim’in oy kullanamamış olmasına en çok üzülenlerden biriyim. Mustafa kesim, benim ustamdır, ben çıraklığını yaptım. 28 yılda Kooperatife hizmet etmiş, büyük emekleri geçmiş bir isim.


Oy kullanamamasına gelince; Genel Kurulda ortaklar listesiyle, hazirun listesinin birbirini tutmadığını gördüm. Buna benzer en az yirmi kişinin ortaklar listesinde ismi var, hazirun listesinde ismi yoktu. Bunun sebebini oradaki yetkili arkadaşlara sordum. “Sistemin verdiği isimler bunlar” diyerek cevapladılar. Kesinlikle bizden kaynaklanan bir durum değil. Ortaklar listesini ve hazirunu mevcut yönetim hazırladı. Mustafa Kesim’i biz kesmedik. Sorumlu aranıyorsa, o zamanki yönetim sorgulanmalı” şeklinde cevap verdi.


Kahramanmaraş Merkez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi görev dağılımı ise şöyle:


 Ali Rıza Kekeç Başkan


Adnan Kozak 2. Başkan


Süleyman Göçer Murahhas Üye


Mustafa Yaman ve Coşkun Dağ Yönetim Kurulu Üyesi


Mehmet Ali Saman ve İlhan Mert Denetim Kurulu


TAKİP ETMEYENLER İÇİN MUSTAFA KESİM OLAYINI HATIRLATALIM:


30 yıl başkanlık yaptığı kooperatifin seçiminde oy kullanamadı!


Kahramanmaraş merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurul toplantısı 19 Ekim Çarşamba günü yapıldı. İki adaylı yarış nedeni ile kooperatif tarihinde ilk kez seçime ilgi ve katılım hayli büyük oldu.


Sabah saat 10’da başlayan kongrede oy verme işlemi ise gece yarısına kadar devam etti. Oy verme işleminin gece yarısına kadar sürmesinde ise aşırı ilginin yanı sıra sadece tek sandık konulması da etkili oldu.


Gece saat 00.30 sıralarında belli olan seçim sonucuna göre; adaylardan Ali Rıza Kekeç’in de yer aldığı liste 710 oyla seçimi kazandı. Diğer başkan adayı Mustafa Aslantürkiyeli ise 559 oyda kaldı. Kooperatife kayıtlı 3 bin 530 üyeden bin 286’sının oy kullandığı seçimde 17 oy ise geçersiz sayıldı. 


Seçimin en önemli detaylarından birisi ise daha önce bu kooperatifin yönetimine 1972 yılında girerek 2 yıl bulunduktan sonra 2004 yılına kadar 30 yıl da başkanlık yapmış olan Yeni Sanayi Sitesi tornacı esnaflarından Mustafa Kesim’in (75) adının oy kullanma listesinde yer almamasıydı. Yurt içi ve dışına da mal satmakta olan Temsan Makine Yenileme sanayinin de kurucusu olan Mustafa Kesim, saat 17 sıralarında oy kullanmak üzere salona geldi. Eski başkan olması nedeni ile öncelik veren Mustafa Kesim, oy kullanmak üzere görevliye başvurdu.


Ancak yapılan incelemede hazirun listesinde Kesim’in kaydının çıkmaması büyük şaşkınlıkla karşılandı. Divana ve Seçim Kurulu’na dilekçe ile başvurarak hakkını arayan eski Başkan Kesim; “Bu kooperatifte 32 yıl görev yaptım. Bunun 30 yılında ise başkandım. Kongreye gelerek oy kullanmak istedim ama listede ismimin çıkmadığını görünce çok üzüldüm. Neden böyle oldu bilemiyorum. Hakkımı aramak için de ilgili yerlere dilekçemi verdim” diye duygularını dile getirdi. (www.kanal46.com)


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: TE Bilisim