Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen, gece saatlerinden sonra ise Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.


Hava sıcaklığı yarın batı kesimlerde, Salı günü güney, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.


Kahramanmaraş kent merkezine ise bu kış mevsiminin 3. karı yağdı. Sabahleyin uyanan kent halkı, kar yağışı ile karşılaşırken, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini azalttı. Ancak öğleye doğru kar yağışı yeniden etkisini artırdı. Belediye ekipleri, başta ana arterler olmak üzere kent içi ulaşımın aksamadan yapılabilmesi için görev yaparken, birçok kimse ise kar yağışı nedeni ile özel araçlarını kullanmamayı tercih ediyor. Bu arada özellikle akşam saatlerinde meydana gelebilecek don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Uyarılar kapsamında ayaz olduğu saatlerde araçların el frenlerinin çekilmemesi gerektiği de hatırlatıldı.


Perşembe günü yağışlı havanın, doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği; ancak soğuk havanın iç ve doğu bölgelerde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.


PAZARCIK'TA KAPALI KÖY YOLU KALMADI


Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, Yağan kar nedeniyle kapanan 20 köy yolu tamamen açıldı.


Pazarcık Özel İdare Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, ilçe genelinde kapanan 20 köy yolu 3 ayrı karayolları ekibinin çalışmaları sonucu tamamen açıldığı ifade edildi.


Karla mücadele eden ekiplerin her ihtimale karşı hazır beklediği belirtildi. (www.kanal46.com)


 


 


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...


 

Editör: TE Bilisim