Mimarlar Odası Kahramanmaraş il Temsilciliği; 15-16-17 Nisan 2011 tarihlerinde Kapadokya’da yapılan Mimarlar Odası 42. Dönem Olağanüstü Genel Kurulunda alınan kararla Kahramanmaraş Şubesi oldu.

Kahramanmaraş Mimarlar Odası binasında Şube Kurucu Kurul üyeleri ve 9. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Kurucu Kurul Başkanı Mesut Başkır Kahramanmaraş Temsilciliğinin şube olduğu müjdesini verdi.

Toplantıda şu bilgilere yer verildi:

“15-16-17 Nisan 2011 tarihlerinde Kapadokya’da yapılan Mimarlar Odası 42. Dönem Olağanüstü Genel Kurulunda “üye sayımız, temsilcilik geçmişimiz, hizmet binamızın tamamlanmış olması ve kurumsal kimliğimize artı olarak kentimizin hızla gelişip, nüfus artışına paralel kent kimliğinin gelişimi, değişimi ve korunmasına fazlaca katkı sağlamak, yeni yapılaşma politikalarına yön verecek kurumlar arasında söz sahibi konumumuzu güçlendirmek, kamu yararının ön plana çıkarılacağı çözümler üretebilmek, daha aktif daha hızlı tepki verebilmek ve temsil kabiliyetinin artırılması” yönünde ilettiğimiz “şube olma talebimiz” oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Genel Kurul sonrası yapılan 42. Dönem Merkez Yönetim Kurulunun 14 Nisan 2011 günü ve 21 no’lu toplantısında, Mimarlar Odası Ana Yönetmeliğinin 46.maddesi uyarınca Kahramanmaraş Şubesi Kurucu Kurul üyeliklerine Mesut Başkır, Hasan Sukuti Kılınçkıran, Fahri Süleyman Zülkadiroğlu, Nurettin Abacıoğlu ve Ahmet Şekkeli’nin atanmalarına karar verilmiştir.

Mimarlar Odası, Kahramanmaraş’ta 1973’te ilk Mesleki Denetim Görevlisinin atanmasıyla hizmete başladı. MDG hizmetlerinden sonra 1995 yılında temsilciliğimizin ilk yönetim kurulu oluşturulmuştur. Sadri Akman başkanlığında 9. Dönem Yönetim Kurulu görev süresi içerisinde şube olma talebimiz değerlendirilmiştir. 220 yi geçen üye sayısıyla en çok üyeye sahip temsilciliklerden biri olmamızın yanı sıra 450 m2’lik net kullanım alanı ile mimarların hak ettiği saygınlığa yakışır büyüklükte hizmet binamızın resmi açılışını, Ekim 2010 da yapmış bulunmaktayız.

Mimarlar Odası Kahramanmaraş Temsilciliği, kurulduğu günden bu yana TMMOB Mimarlar Odası ana yönetmeliğinde belirtilen temsilcilik görevlerinin yanı sıra kamu yararı odaklı politikası ile kentimizde yaşam kalitesini arttırma yönünde çalışarak mimarlar odası örgütlenmesini layıkıyla temsil etmiştir.

Bağlı bulunduğu Adana Şube, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile koordineli çalışmalar yürüterek; düzenlediği ve katıldığı birçok çalıştay, toplantı ve etkinlik vasıtasıyla, ayrıca Kent Konseyi, İmar ve Şehircilik komisyonunda aktif rol alma suretiyle, ilgili konularda yerel yönetimlere şeffaf eleştiriler ve çözüm önerileri sunmuş, sahip olunan kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine dikkat çekmiş, şehrin kültür-turizm altyapı ve gelişiminde söz sahibi olmuştur.

Ayrıca ilimiz Türkiye’de yüzölçümü büyüklüğü bakımından 11. nüfus büyüklüğü bakımından 18. sıradadır. İhracat sıralamasında ise 17. sırada olan Kahramanmaraş, Türkiye’nin en büyük 20 ekonomisinden biridir. Tüm bu veriler, talebimizin sebep ve gerekçeleri göz önüne alındığında Kahramanmaraş Temsilciliğimizin, kurulduğu günden bu yana destekleyen Adana Şube’den ayrılarak, Genel Merkez’e bağlı Şube olma zamanı gelmişti. Ayrıca, üyelerimizin de katılımıyla, Genel Kurul’da “ulusal çapta şehrimizin ve temsilciliğimizin tanıtımı amaçlı” stant kurulmuş ve çok yoğun bir ilgi görmüştür. Yöresel damak tadının tanıtımı amaçlı desteklerinden dolayı Ferah Pastanesi, Arif Şekerleme ve Karayağlı Biber’e de ayrıca teşekkürü borç biliriz.
TMMOB Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi olarak I. Dönem Olağan Genel Kurul toplantı ve seçimini 02-03 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceğiz, tüm üyelerimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”

Toplantı sonrası eski dönem yönetimi ve yeni dönem yönetimi bir arada fotoğraf çektirdi.

Kurucu Kurul’a Mesut Başkır, Sekreter üyeliğine Nurettin Abacıoğlu, Sayman üyeliğine Ahmet Şekeli, Üye Hasan Sukuti Kılıçkıran ve Fahri Süleyman Zülkadiroğlu yönetime seçildi.