Kahramanmaraş Belediyesi, yapımına geçtiğimiz yıl başladığı Pınarbaşı Çamlık olarak bilinen yerin üst kısmındaki alanı, beğenilecek güzellikte bir mesire alanına dönüştürdü. Açılışa hazır hale getirilen mesire alanı, insanların piknik ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak.

Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından piknik yapma, dinlenme, spor yapma ve tüm sosyal aktivitelerin yerine getirileceği bir mesire alanı haline getirilen 180 bin metrakarelik alanın önce altyapısı yapıldı. Yağmursuyu ve sulama kanalları inşa edildi. Toprak elden geçirilerek çimlendirildi. Parkın içine, vatandaşların ihtiyacını karşılamak amacıyla sekizgen bir kafetarya binası, mescit, oturma grupları ve wc’ler yapılırken vatandaşların parkta spor yapabilmeleri, çocukların da eğlenebilmeleri için Çocuk Oyun Alanları, Voleybol Sahası, Basketbol Sahası, Spor ve Kondisyon Aletleri oluşturuldu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı çalışmada doğal ortamı korumayı ihmal etmedi. Mevcut çam ağaçları korunurken alan aydınlatılma direkleri ile de ışıl ışıl oldu. Bir takım çevre düzenlemeleri devam eden Pınarbaşı Çamlık Mesire Alanı artık açılışını bekliyor.

Pınarbaşı Çamlık Mesire Alanının hizmete girdikten sonra vatandaşlar tarafından korunup kollanması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz vatandaşların kullandığı piknik alanını yine vatandaşların koruması gerektiğini söyledi. Başkan Poyraz; şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ta ciddi anlamda yeşil alan yani park sıkıntısı yaşanıyordu. Ancak Atatürk Parkı, KAFUM, Kent Ormanı, Çamlık Mesire Alanı ve Kılavuzlu parkları ile bu konularda önemli adımlar atmıştık. Fakat bunların da yeterli olmadığı düşüncesiyle Muhsin Yazıcıoğlu ve Çamlık Parklarını yapmaya karar verdik. Pınarbaşı çamlık mesire alanında çalışmalar tamamlanmış durumda. Muhsin Yazıcıoğlu Rekreasyon Alanında ki çalışmalar ise süratle devam ediyor. Nefis çam ormanlarının içerisindeki bu mesire alanında insanlarımız gelip gönüllerince dinlenebilecek, aileleriyle huzur dolu vakit geçirebilecekler. Yapılan harcamaların boşa gitmemesi için vatandaşlarımızın da buralara kendi malıymış gibi sahip çıkması lazım. Önemli olan yapılan hizmete sahip çıkmaktır diye düşünüyoruz.” (KAYNAK: Belediye Basın-Yayın Bürosu - www.kanal46.com)