Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kafeterya, kahvehane ve eğlence merkezleri gibi umuma açık yerlerde huzur operasyonu yaptı.

Kahramanmaraş’ta Emniyet ekipleri huzur uygulamalarına devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin sonrasında Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararı doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşların üst araması yapıldı.

Kimlikleri alan polisler tek tek GBT sorgusundan geçirdi. Yapılan operasyon sonucunda; iş yerlerinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir durum olmadı. Uygulamada ayrıca kapalı mekânlarda sigara içilmemesi konusunda da uyarıların devam edildiği görüldü.

Emniyet yetkilileri uygulamanın meydana gelebilecek asayişe müessir olayların önlenebilmesi, suç işleme hazırlığında olan şahıslara karşı vatandaşların rahat ve huzurunun sağlanması, aranan şahısların yakalanması için vatandaşların huzuru ve ilin güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğunu belirtti. Yetkililer, yasaların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde vatandaşın huzur ve güvenini bozan olay, şahıs ve oluşumlara asla müsaade etmeyeceklerini de vurguladı. Genel denetimlerin yapıldığı operasyonların belirli aralıklarla devam edeceği de açıklandı. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim