Kahramanmaraş milli mücadelesinin ilk kurşununu atması ile bir timsal isim olarak dünya literatürüne geçen Milli Kahraman Sütçü İmam’ın Kıbrıs Meydanı’ndaki anıtının yanı başına konulan raket reklâm panosunu görenler; “Bu kadar da olmaz. Bunun adı düpediz tarihe saygısızlık. Bari Sütçü İmam Anıtı’nın kaidesinin tepesine koyalardı reklam panosunu. O zaman tam olurdu. Yeter artık; günlerdir basın yazıyor ama vurdumduymazlık ta devam ediyor. Buna dur diyecek bir yetkili yok mu?” diye feryat etti.

Son yapılan billboard ihalesi sonrasında özellikle kentin ana arteri konumundaki Trabzon Bulvarı üzerinde bulunan Adliye eski binasının önü ile Valilik yan duvarına yeni billboardlar konulmasına izin veren Kahramanmaraş Belediyesi, yine Valilik binasının tam önüne de devasa boyutta bir LED ekran koydurdu.

Güvenlik yönünden hassas olan adliye ve valilik gibi kamu kurum ve kuruluşlarının önlerine ve yanlarına billboard konulması kamuoyundan büyük tepki görünce, Emniyet Müdürlüğü binasının yan kısmına bakan yere konulan billboardlar hemen sökülerek, başka yerlere kaydırıldı.

Bu tür konularda kamuoyundan gelen haklı tepkilere adeta kulak tıkayarak bildiğini okumakla tanınan Başkan Mustafa Poyraz yönetimindeki Kahramanmaraş Belediyesi, yine ana arter Trabzon Bulvarı üzerindeki kaldırımlara da bu kez yine büyük boyutta raket diye tabir edilen panoların konulmasına seyirci kaldı. Kaldırımlara dik olarak konulan raketler nedeni ile birçok yerde yayalar yürümekte büyük zorluk çekerken, basın toplantısı yapmayı her ne hikmetse eski Belediye Pasajı esnaflarının eylemi sonrasında alel acele hatırlayan Başkan Poyraz, yeni billboard, LED ekran ve raket tipi reklam panolarını içeren sorulara muhatap oldu.

KAMUNUN MU YOKSA BİR KİŞİNİN Mİ MENFAATİ ÖNEMLİ?

Belediye’deki basın toplantısına katılan gazeteci Mehmet Fiskeci’nin “Bunlar çok mu gerekliydi Sayın Başkan? Sürücülerin dikkati dağılıyor” şeklindeki sorusu üzerine adeta billboard şirketinin adeta avukatı gibi konuşan Başkan Poyraz; “Mehmet bey en çok İstanbul’a filan Ankara’ya büyükşehire giden sensin yani. Her tarafta bunlardan var. Artık Büyükşehire namzet bir şehir Maraş’ta yoktu, canını sevdiğim. Eğer bir şehir samimiyetimle söylüyorum; iki tane totem asıldı diye (gazetelere, yayın organlarına) verdiği ilan ve reklâmları vermiyorsa ben ona bir şey diyemem ” diye konuştu.

Diğer gazetecilerin de bu yöndeki tepkileri hatırlatarak Fiskeci’ye destek verdiği toplantıda; bir başka gazeteci de kentin ana arterlerine konulan ve sürücüler ile yayaları rahatsız eden açık hava reklâm mobilyaları nedeni ile zaten ayakta binbir güçlükle duran yerel gazetelere de artık reklâm gelmediğinden yana dert yandılar.

Kamuoyunun ve basının haklı tepkilerine rağmen olaydan kayıtsız olduğunu gösterircesine Başkan Poyraz; “Yahu orada kaç tane koydular ki. Hepsi on tane. Oraya verenler de zaten biliyorsunuz seçim üstü. Seçimden sonra oradaki fiyatlar düşer, müşterisi de olmaz oranın” şeklinde garip ifadeler kullanması ile dikkat çekti. Bu arada söze giren Karaozan Eshabil Karademir ise; “Valla bizim için mahsuru yok. Biz ambargoluyuz zaten” diyerek güzel bir espri yaptı. Tepkilerin devam etmesi üzerine Başkan Poyraz konuyu yeniden değerlendireceklerini söylemek zorunda kaldı. (www.kanal46.com)