Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki ‘Gaziler Caddesi’nin isminin değiştirilerek AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’ın adının verilmesine tepkiler her geçen gün yükseliyor.

Geçen dönem AK Parti milletvekilleri Nevzat Pakdil ile Veysi Kaynak’a olan yakınlığı ile bilinen Türkoğlu ilçesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Taşhan yaptığı açıklamada; "1960 yılından bu yana Belediyemizin kısıtlı imkânları ile sadece bakım çalışması yapılan Gaziler Caddesi yolun asfaltlanmasında göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Milletvekilimiz Mahir Ünal'ın ismini Meclis toplantısında oy birliği ile alınan karar gereği bu caddeye verme kararı aldık” dedi.

Bunun üzerine Kahramanmaraş’tan tepki sesleri yükselmeye başladı. Konunun internet siteleri tarafından ele alınarak tepki verilmesi üzerine kamuoyundan da itiraz sesleri yükselmeye başladı.

Başkan Taşhan’a sert tepki verenlerden birisi olan Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller; “Bu nasıl dalkavukluk” diye seslendi. Şendiller, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu Nasıl Dalkavukluk? Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'dan bahsediyorum. İki günden beri takip ediyorum. Doğrusu hiç yakışmamış. Bu sadece Taşhan'a değil Millet iradesi ile seçilmiş hiç kimseye yakışmaz. Siz kalkıp Gaziler Caddesi olan bir caddenin ismini Mahir Ünal olarak değiştirip; "Efendim bu caddenin asfaltlanmasında Sayın Milletvekilimizin büyük gayretleri oldu, biz de Belediye meclisinde oy birliği ile bu kararı aldık" gibi basit gerekçelerle kılıf arayacaksın. Bunun adı açık söylemek gerekirse dalkavukluktur başkan."

"DERHAL MECLİSİ TOPLAYARAK BU KARARDAN VAZGEÇMEN İYİ OLUR"

"Bu karara karşı çıkmayan, Gazilerimize saygısızlığa tavır koymayan ve imza atan bütün meclis üyeleri de bu dalkavukluğa ortak olmuştur. Ayrıca böyle saçma bir karara karşı çıkmayan, Türkoğlu ve Kahramanmaraş'taki sivil toplum kuruluşları, siyasi Partiler de sorumluluk altındadır. Bu tutuma en büyük tepkiyi Kahramanmaraş Milletvekili ve çiçeği burnunda grup başkan vekili Mahir Ünal'ın göstereceğinden eminim. Sayın Ünal'ın bu gibi küçük hesaplara tenezzül etmeyeceğini tahmin ediyorum. Buradan Mustafa Taşhan'a çağrıda bulunuyorum: Derhal Belediye Meclisi'ni toplayarak bu karardan vazgeçmen faydalı olur zannederim. Özellikle Diyarbakır'da hainlerin kahpe saldırısında 13 vatan evladının şehit, 7 Mehmetçiğimizin de Gazi olduğu gün bu hatırlatmayı yaparak şehitlerimize ve gazilerimize saygı bekliyoruz.” (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim