Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşın'daki arazide yaptığı kazıda çok sayıda bomba, silah ve mühimmat bulundu.

Aramalarda 2 lav silahı ve çok sayıda fişeğin de ele geçirildiği belirtildi. Güvenlik güçleri, arazide dedektör tespitiyle yaptığı kazıda bulduğu parçalara ayrılmış lav silahlarını poşetler içinde araçlara taşıdı. Lav silahlarının zırhlı araçlara karşı kullanıldığı biliniyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda Gölbaşı ilçesi Ankara-Konya Yolu Kepekli mevkiinde ODTÜ Orman arazisi yapılan kazı çalışmalarına gece ara verilmesinin ardından bugün tekrar başlandı.

BOMBA BULUNDU

Sabah saatlerinden itibaren olay yerine gelen emniyet güçleri, dedektör köpekler yardımıyla arama çalışmalarını sürdürüyor.

Gözler Gölbaşı'nda işlenen faili meçhul cinayetlere çevrildi

Çalışmalarda çok sayıda silah, mühimmat ve bomba bulunduğu öğrenildi. Bölge güvenlik şeridi altına alındı. Vatandaşların bu şerit ötesine girmesine kesinlikle izin verilmiyor.

Olay yerinde zaman zaman metal dedektörlerden sesler duyuluyor. Ancak polis bu seslerin teneke parçalarından kaynaklandığını açıkladı.

2 ADET LAV SİLAHI

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinden çıkan krokiler doğrultusunda Gölbaşı'nda yapılan aramalarda 2 lav silahı ve çok sayıda fişek bulunduğu öğrenildi.

Güvenlik güçleri, arazide dedektör tespitiyle yaptığı kazıda bulduğu parçalara ayrılmış lav silahlarını poşetler içinde araçlara taşıdı. Lav silahlarının zırhlı araçlara karşı kullanıldığı biliniyor.

Gözler Gölbaşı'nda işlenen faili meçhul cinayetlere çevrildi

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşı'ndaki patlayıcı, bomba, silah ve mühimmat bulması gözleri Susurluk olayı öncesinde bölgede işlenen cinayetlere çevrildi.

Susurluk davasına konu olan ve Gölbaşı'nda işlenen önemli faili meçhul cinayetlerden en önemlisi Kürt kökenli olduğu bildirilen avukat Yusuf Ekinci'nin öldürülmesiydi. Ekinci, polisin arama yaptığı bölgeye yakın bir yerde 25 Şubat 1994'te ölü olarak bulunmuştu. Aradan yıllar geçmesine karşın bu cinayet aydınlatılamadı. Yine Susurluk öncesi kamuoyunda en fazla tartıştıran faili meçhul cinayetlerden bir de emekli binbaşı Cem Ersever ve sevgilisinin öldürülmesiydi. Susurluk olayının kilit faili meçhul cinayetleri arasında yeralan Cem Ersever'de Gölbaşı ile ilişkilendirilmişti. Ancak Ersever'in cesedi 4 Kasım 1993'te elleri arkadan bağlanmış ağzı bantlı kafasına iki kurşun sıkılmış cesedi Elmadağ ilçesi çıkışında kireç ocaklarında bulunmuştu.

Susurluk olayının kilit ismi İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler çerçevesinde ODTÜ arazisi ile Belediye sınırlarının kesiştiği noktada yapılan kazıda ortaya çıkan silah ve mühimmatın bu cinayetlerle bağlantısı olup olmadığı kuşkularını akla getirdi. (mynet)