Kahramanmaraş Valisi M.Niyazi Tanılır köy gezilerine bir yenisini ekledi, bireysel ve toplum sağlığı için elzem olan biri sosyal dayanışmaya imza attı, temizlik mıntıkası yaptı, öğrencilere kitap ve diş fırçası yanında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekli 8 aileye 2’şer adet inek dağıttı.

Haftanın son resmi günü olan Cuma günü ilk olarak Hacı Mustafa Çiftliği Kumaşır Obasında vaizliğini il müftüsü Bekir Gülce’nin yaptığı camideki Cuma namazının ve misafirlerle yenen yemeğin ardından, mıntıka temizliğinde bulundu, ellerine geçirdikleri eldiven ve çöp torbaları eşliğinde, daire müdürleri ve köy halkı ile birlikte köyde mıntıka temizliği harekâtı başlattı.

Tanılır yaptığı konuşmada, daha temiz bir dünya, daha temiz bir çevre için başlattıkları mıntıka temizliği hareketinin örnek olmasını istedi ve şunları kaydetti: “Temizlik ihmale gelmez. Bu köylere ve çevre köylere çöp temizleme bidonları, konteynırları koyduk. Bu bilinç herkeste olmalı. Bazı köylerde bunu başarırken, ne yazık ki bazı köylerimiz ihmalkâr ve duyarsız davrandı, yani başarılı olunamadı bu kampanya. Sağ olsunlar, sağlık müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlükleri de bu kampanyaya dâhil oldular. Katkılarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi burada öğretmenlere, muhtarlara büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Bu bilinci yaymak ve yerleştirmek adına söylüyorum. Alışkanlık edinilmeli. Bu kampanyaya çocukları da dâhil edelim istedik. Çünkü onlar geleceğimiz, bizim umudumuz. Bu kampanyanın faydalı olacağı inancındayım.”

KİTAP - DIŞ MACUNU, DİŞ FIRÇASI

Öğle yemeğinden sonra Hacı Mustafa Gölbaşı ilköğretim okuluna gelen Vali Tanılır, burada çocuklara kitap, diş macunu ve dişi fırçasından olan hediyeler verirken, toplum sağlığı sebebiyle çocuklara dişlerini fırçalamalarını tavsiye etti, kitap okumalarını önerdi.

Ayrıca y,emek anında köy muhtarı Bekir Daşçı ile sohbet eden Vali Tanılır, kanser hastası olan Medine Özbulutlu isimli bayana destek ve yardımcı olmak amacıyla köyde bir kiralık ev tutulması talimatını verdi, kirasının da valilikçe karşılanacağını söyledi. Medine Özbulutlu, daha sonra tedavi için ambulansla devlet hastanesine gönderildi.

Okulda, diş macunu, diş fırçası ve kitap dağıtım sırasında çocuklarla konuşan Vali Tanılır, çocuklara her gün dişilerini fırçalamalarını söyledi, kitabı okuyup özetini kendisini getirdikleri takdirde, bir başka kitapla daha tanışacaklarını vurguladı.
Minik öğrenciler ise Vali amcaları Tanılır’a teşekkür ettiler.

KIZILDAMLAR’A HAREKET VAR

Barajın öte yakasında bulunan, Kale Kasabasının alt tarafında, Öşlü’ye komşu Kızıldamlar köyünde ise inek dağıtımı vardı. Kızıldamlar İlköğretim Okulu Bahçesinde, önce saygı duruşu ve sonra da istiklal marşı okundu. Takiben Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından köylülere dağıtılacak inek dağıtım törenine geçildi. İlkin söz alan köy muhtarı Mehmet Dağ, geldikleri için, devlet desteği için başta Vali Tanılır olmak üzere, tüm misafirlere teşekkür etti.

8 AİLEYE 2’ŞER ADET İNEK

Muhtar Dağ’ın konuşması ardından mikrofona gelene tarım il müdürü Mehmet Gündoğdu da, ilimizin tarımsal üretim potansiyeli bakımından ülkemizin önemli illerinden biri olduğunu, ekolojik özellikleri nedeniyle bir çok ürünün yetiştiriciliği ekonomik olarak yapılmakta olduğunu söyledi. Gündoğdu, dünyada ve ülkemizde tarım sektörünün beslene, istihdam, ekonomiye katkısı ve ihracat potansiyeli bakından büyük önem taşıdığına işaret etti ve şöyle konuştu:

“Özellikle son yıllarda tarım ve tarımsal alanlardaki başarılı uygulamalar, AB’ye uyum süreci, kırsal alandaki sorunların tespiti ve çözümüne yönelik projelerin hayata geçirilmesi, tarımı daha da öncelikli ve güncel hale getirmiştir. Sahip olduğumuz tarımsal kaynakların tespiti, geliştirilmesi, amacına uygun olarak kullanılması ve bu çalışmaların kaynakları kullananlarla beraber planlanması büyük bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla, tarımsal kaynaklarımızın ve problemlerin belirlenmesi, kaynak ve potansiyelin değerlendirilerek verimliliğin ve çiftçi gelirlerinin artırılması, tarımın çevre ve sanayi entegrasyonunun sağlanması topyekun gerçekleşecektir.”

Gündoğdu ayrıca, bakanlık ve bağlı kuruluşların belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda, tarımsal ürünleri işleyen sanayiciler ve üreticiler için il müdürlüğünde düzenli ve planlı şekilde faaliyetlerinin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

VALİ YARDIMCISI E. BULGAN VE
VALİ TANILIR’IN KONUŞMALARI

Gündoğdu’nun konuşmasını yeni vali yardımcılarımızdan Dr. Erkan Bulgan yaptı. Bulgan yaptığı konuşmada, 3294 sayılı kanunla kurulmuş bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) fakr-u zaruret içerisinde olan ve de herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın güçlendirilmesi, geçimlerini idame ettirmesi ve de üretken hale gelebilmesi için ayni ve nakdi ve proje yardımları yapıldığını belirterek, “Sosyal devlet anlayışının pratikte en güzel işleyen örneklerinden biri olana Vakfımız, aynı zamanda muhtaç kişilere eğitim, barınma, ve sağlık yardımları da yapmaktadır” dedi.
Bulgan, vakıf olarak amaçlarının balık vermek değil, balık tutmayı öretmek olduğunu da sözlerine eklemeden yapamadı.

Son olarak söz alan Vali M. Niyazi Tanılır ise devletin hayvancılığı geliştirmek için çabasını takdirle karşıladığını belirterek, bunun yeni bir esasa bağlandığını söyleyerek, “Vatandaş artık devlet desteği alıyor, görüyor. Kahramanmaraş da bunlardan biri. Son senelerde çevremizde tarımda canlanma görüyorum; ceviz, çilek ve elma yetiştiriciliğini örnek olarak verebilirim. Sayıları artan hayvancılıkla ilgili çalışmaları sevindirici buluyorum. Şunu da ifade edeyim, Kahramanmaraş bereketli topraklar üzerinde. Allah bu hususta Kahramanmaraş’a cömert davranmış. Zaten gerek tarım il müdürümüz, gerekse vali yardımcımız söyleyecekleri her sözü söylediler, tüm bilgileri verdiler. Burada muhtarımıza, muhtarlara da büyük işler düşüyor. Tarım il müdürlüğünde 100 kadar teknik elamanın olduğunu öğrendim. Bunlardan yararlanılmalı diye düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

YİNE KİTAP, YİNE EDİŞ
MACUİNU VE FIRÇA DAĞITIMI

Konuşmaların ardından Hacı Mustafa İlk Öğretim okulundaki sınıflara giren Vali Tanılır, burada çocuklarla bir süre sohbet etti, onlara diş temizliği ve sağlığı hakkındaki düşüncelerini aktardı, kitap okumalarını tavsiye etti ve kendi elleriyle diş fırçası, diş macunu ve kitap dağıttı.

Arkasından kura ile isimleri daha önceden belirlenen kişilere inek dağıtıldı.
Köyden; Yaşar Dağ, Sadi Dağ, Önder Dağ, Abdullah Kısacık, Mustafa Abacı, H.Hüseyin Kızıl, Murat Tek ve Mustafa Gizir isimli vatandaşlara 2’şer adet inek dağıtım töreni gerçekleşti.

Arkasından köy halkı tarafından misafirlere yapılan ikramla program sona erdi.
Geziye ayrıca; Vali Yardımcılarından Servet Güngör, Dr. Erkan Bulgan, emniyete müdürü Mustafa Aydın, Defterdar Osman Koçaş, İl Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak, Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Müftü Bekir Gülce, Jandarma Merkez Bölük Komutanı Yüzbaşı İsmet Demirgüvelli, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. (Kimlik - www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim