Kahramanmaraş Belediyesi, bir yılda hizmete girecek olan yeni otogar binasının yapımına başladı. Mevcut otogar binası ise 50.8 milyon YTL’ye yabancılara satılmıştı.

Osmaniye karayolu üzerindeki fuar alanı karşısındaki Yeni Terminal kompleksi 3 milyon 249 bin YTL. bedelle ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlanıldı. Kazı ve dolgu çalışmalarının yapıldığı terminal kompleksi inşaatında, bodrumu bulunan binaların temeli atıldı. 10 aylık yapım süresi bulunan Şehirlerarası Terminal Binası’nın 2008 yılı sonu itibariyle hizmete açılması planlanıyor.

44 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan yeni terminal kompleksinin içinde, 550 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ana terminal binası, ilçe ve beldeler için kırsal kesim terminali binası, yağlama-yıkama bakım atölyeleri bulunacak. Terminal binası içerisinde lokanta, idari bina, ofis satış binaları, bekleme salonları yer alacak. Ana Terminal Binasında 25 araçlık peron,80 araçlık sivil araç otoparkı,16 araçlık otobüs park alanı, 28 araçlık toplu taşıma aracı otoparkı ve 5 araçlık taksi durağı, Kırsal terminal binasında ise 32 araçlık sivil araç otoparkı,22 araçlık minibüs otoparkı bulunacak.

Yetkililer, Ana terminal binasının uzay çatı sistemiyle kapatılacağını, lokanta ve diğer binalar ile kırsal terminal binasının çatı kaplamasının ise beton örme olarak yapılacağını belirttiler.

İnşaat çalışmaları devam eden terminal kompleksiyle ilgili bir açıklama yapan AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şunları kaydetti: “Proje bitirildiğinde bölgedeki en modern şehirlerarası otogarlardan birine sahip olacağız. Otogarlar kentlerin aynasıdır. Gelen misafirlerimize şehri temsilen otogarı gösterebilmeliyiz. Ayrıca, yeni otogar projesinin içinde yer alan kırsal terminal projesiyle Kahramanmaraş’ta ilçeler arası taşıma yapan araçlar da otogarda toplanarak bir düzene sokulacak. Tüm amacımız hiçbir eksiği olmayan bir otogarı halkımızın hizmetine sunmaktır.” (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim