Bu genç yaşımda olaylara, kişilere, makamlara hep pozitif bakmaya çalışıyorum. Pozitif anlamda yazılar yazdıkça bazı arkadaşlarım neden daha eleştirisel yazılar yazmadığımı merak edip soruyorlar

Geçtiğimiz günlerde Mahir Ünal Bakanımın bu kent için bir değer olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini yazmıştım. Okuyucularımdan çok olumlu tepkiler aldım.

Şimdi ise Vakıf Bank’ın efsane müdürü, disiplin abidesi şuan Akedaş Perakende A.Ş.’nin Genel Müdürü Medine Tanış Hanımefendi ile ilgili yazacağım.

Çok meraklı biriyimdir, bir konu olduğu zaman gecenin geç saatlerinde de olsa kafama takılsa kalkar araştırır, öğrenir öyle yatarım.

Geçtiğimiz günlerde Kipaş’ın 35. Kuruluş yıl dönümü etkinliği çerçevesinde verilen yemekte tanıştık Medine Tanış Hanımefendi ile.

Olaylara bakışı, duruşu, tecrübesi bu genç yaşımda çok etkiledi. Sonuçta bu özelliklere sahip iş kadınlarımızla fazla karşılaşamıyoruz.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun ve devlet politikalarının mevzuatını belirlediği ve o çerçeve içerisinde görevini yapan bir kurumun Genel Müdürünü yakından tanımak beni mutlu etti.

Örneğin bir şey söyleyeceğim; birçok büyüğüm daha evlilik tarihini bile unutmuşken, Medine hanımın Vakıf Bankta yöneticilik yaptığı dönemlerde işe başlayanların işe başlama tarihini bilmesi beni şoke etti. Her yöneticinin en başta sahip olması gereken güçlü bir hafızaya sahipti.

İşine verdiği önem, titizlik ve sorumluluk kendini ilk başta göstermişti. Babamdan Vakıf Bank Müdiresi iken kent halkına yardımcı olduğunu, özellikle maddi açıdan zor durumda olan bir çok hemşerisine güvenip inisiyatif aldığını, sonrasında güvendiği hemşerileri onun güvenini boşuna çıkartmadığını ve Türkiye’de ilk 3’te olduğunu, yatırımların arka arkaya geldiği o dönemde taşın altına elini değil tüm benliğini koyduğunu öğrendim.

Her bürokratın yapması gerekeni Medine Hanım yıllar önce yapmıştı.

Şimdi ise Akedaş Perakende A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü yapıyor. Görev başındayken disiplinli, asık suratlı, başarıyı tebrik, başarısızlığı tenkit eden, başarılı olmak için çabalayan, fakat dışarda koskocaman yüreği olan şefkatli bir anne portresi çizdi bende.

Medyanın içinde olmam nedeniyle yakından tanıma fırsatı bulduğum, babam ve çevremden de bilgilerimi perçinlediğim Medine Hanım’ın başarısızlığa tahammülü olmadığını biliyorum.

Görevi başındayken her şeyin en iyisini isteyen bir yapısı var. Haklıdır da; temsil ettiği kurum kentin en güzide ve hata gerektirmeyen bir kurum. O koltuğun hakkını veren Medine Tanış Hanımefendi gibi iş kadınlarımızın çoğalması taraftarıyım.

Son söz olarak bence Medine Hanımım emri altındaki çalışanlar çok şanslı. Medine hanımın iş sitilini benimseyip onun tecrübelerinden yararlanan yani onu bir hoca gibi görüp hem hayata bakış açısını hem de işteki tecrübesinden gerçek anlamda yararlananlar yarın diğer kurumlara iyi bir yönetici olarak gidebilirler.

Bugün işletmeler personel arıyorsa aradığı kriterlerden önceliği Medine hanımın öğrencisi olması yeterli bence