GEÇEN hafta sonunda yazdığımız “Ticaret Odasında toplanıp mangalda kül bırakmamışlar!” başlıklı yazım sonrasında bir çok telefon ve bir o kadar da elektronik posta aldım.


Yazdığım konuyla alakalı olumlu ya da olumsuz fikrini söyleyenlerin dışında bir de gaz verenler vardı ki, bugün asıl onlara yazacağım.


Yazdığım konuyla alakalı arayıp fikrini söyleyenlere saygım var onları tenzih ederim ama gaz verenler, konudan bihaber sırf Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemâl Karaküçük’e muhalif olabilecek bir yazı olduğundan habire beni tebrik sırasına girdiler.


Dinledim, okudum, güldüm geçtim…


Politikada da böyle bir şey bu…


Bir politikacıyı seversiniz destek verirsiniz sonrasında yanlış bulduğun bir icraatını eleştirdiğinde “Ne oldu, destekliyordun bıraktın mı şimdi?” derler… Sanki yanlışı da destekleyeceğine dair yemin etmişsiniz gibi…


Bu konudaki son söz olarak şunu demek istiyorum: Geçtiğimiz hafta içinde yapılan Alevi-Sünni kardeşliği toplantısının eksik, yanlış ve alelacele yapılmış bir etkinlik olduğu hususundaki görüşüm değişmiş değil. ancak kimse avucunu da ovuşturmasın ki, amacım KMTSO Başkanı Kemâl Karaküçük’e muhalefet falan değildir!


Zira Karaküçük benim nazarımda, KMTSO’nun geçmiş dönemdeki tabularını yıkıp, bu kurumdaki adaletsizliklere “dur!” diyen, sırça köşkleri yerle bir edip bu kurumun kapılarını Kahramanmaraş’ın ticaret erbaplarına açan bir başkandır.


Kısa dönemde kendisinden hiç beklenmeyen bir performansla çalışıp KMTSO’ya demokrasi getiren bir başkandır. Ve bakın dünün “oturan boğa”larının bugün esameleri bile okunmuyor!


SON SÖZ: Kemâl Karaküçük’ün, mevcut ortamda oda başkanlığını en lâyıkıyla yaptığına ve bundan sonraki dönemde de yapacağına dair kuşkumuz yoktur. Bu nedenledir ki, çalışan insanların yanında yer alıp, onları desteklemekte bizim boynumuzun borcudur!


 


YENER ATLI


[email protected]


KAYNAK: Maraş Times