Kahramanmaraş'ta meydana gelebilecek muhtemel bir depreme hazırlık amacıyla mevcut yapı stoğunun depreme dayanımının tespiti amacıyla Valilik Makamının talimatları doğrultusunda; İldeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulan teknik ekipler tarafından çalışmalar devam ediyor.


Yapı stoğunun mevcut durumunun tespiti amacıyla İl Merkezinde 4, Pazarcık İlçesinde 1 ve Türkoğlu İlçesinde de 1 olmak üzere toplam 6 teknik ekip oluşturuldu.


Oluşturulan teknik ekiplere; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Metin Köse tarafından P25 Hızlı Ön Değerlendirme yöntemi ile ilgili eğitim verilmiştir.


Oluşturulan teknik ekiplere eğitimin verilmesinden ve gerekli ekipmanların temin edilmesinden sonra P25 Hızlı Ön Değerlendirme yöntemi ile binaların incelenmesine geçildi.


Kahramanmaraş İl Merkezinde eski yerleşim merkezleri olan Menderes Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi'nde çalışmalar devam etmektedir.


Bu kapsamda 20.03.2012 tarihi itibari ile:




























İnceleme Yapılan Yer:



İncelenen Bina Sayısı:



Yenişehir Mahallesi:



13



Menderes Mahallesi:



25



İsmetpaşa Mahallesi:



8



Kurtuluş Mahallesi:



6



Toplam:



52



Olmak üzere İl merkezinde toplam 52 binanın incelemeleri tamamlanmış olup, binalar ile ilgili raporlar hazırlandı. Pazarcık ve Türkoğlu İlçesinde de çalışmalara başlanldı. (www.kanal46.com)