Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Bodur, yönetmeliğe uymayan yapıların 3,5 şiddetindeki depreme bile dayanamayabileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Bodur, yaptığı açıklamada, gerekli tedbirlerin alınması durumunda depremlerden korkulmaması gerektiğini, özellikle sağlam zeminler üzerine yapılan binaların depreme daha dayanıklı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Bodur, Kahramanmaraş'ın merkez Süleymanlı bölgesinde meydana gelen 4.4 ve 4.2 şiddetindeki depremlerin korkulacak bir durum olmadığını dile getirdi.

Üniversite olarak, deprem sonrasında Süleymanlı bölgesinde gerekli incelemelerin yapıldığını anlatan Prof. Dr. Bodur, şu bilgileri verdi:

''Burası, Andırın fayının uzantısında bir fay. Dolayısıyla bazı yerlerde sıvılaşma dediğimiz toprak çıkmaları ve kopmaları olmuş. Bazı yerlerde küçük çatlaklar var. yer altı sularında özellikle de Ilıca beldesindeki sıcak su kaynaklarında bir yükselme olmuş. Bu gibi depremlerde yer altı sularının yükselmesi veya kaybolması normal bir olay.''

Süleymanlı bölgesinde çok büyük bir deprem olmayacağını savunan Prof. Dr. Bodur, şu bilgileri verdi:

''Deprem bölgesinde bazı binaların temellerinden ve yapı şekillerinden kaynaklanan hasarlar var. Ama, korkulacak bir durum yok. Burada 5 şiddetinden daha büyük bir sarsıntı olmaz. Çünkü, o bölgedeki fay hattı tali bir fay. Andırın fayı dediğimiz ve Doğu Anadolu Fayı'ndan biraz uzakta ve bağımsız. Göksun ve Afşin faylarına paralel faylar bunlar.'' (www.kanal46.tv)