Kahramanmaraş valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş il genelinde başlatılan Buğday Adaptosyon çalışmalarının meyvelerini yerinde inceledi.

Kaynar köyünde ekimine başlanan Süzen-97 ve Altay-2000 çeşidi buğdayların biçer döverlerle geçen günlerde toplanmasını izleyerek tarım gününü halkla birlikte kutlayan Vali Tanılır’a projenin başarısı hakkında bilgi verildi.

Buna göre; Bir dekardan normal şartlar altında 150-200 kg ürün alınırken, Altay-2000 ile bu ürün 400 kg ve üzerinde gerçekleşiyor. Altay-2000 çeşiti buğdayın çetin kış şartlarından etkilenmemesi ve yüksek rakımlı bölgelerdede yetişmesi, buğdayın günümüzün en önemli tarım ürünü haline gelmesi de göz önüne alındığında yapılan projenin önemi daha da gün yüzüne çıkıyor.

Kaynar Köyünde devlet vatandaş işbirliği ile kutlanan Tarım Gününe Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin, Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin çanak, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin ve gazeteciler katıldılar.

Kaynar Köyünde yapılan Tarım Günü programının ardından Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve beraberindeki heyet Çukurhisar ve Kumarlı Köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çukurhisar ve Kumarlı Köylerinde okul, sağlık ocağı ve yolları inceleyen Vali Mehmet Niyazi Tanılır köy halkıyla sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. (Kaynak: Valilik, www.kanal46.com)