Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü IBATECH 2012 Fuarını ziyaret ederek teknolojik gelişmeleri yakından takip etti.


Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın 3. Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH 2012, 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo da gerçekleşti. Uluslararası Fuarı Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve iştirakler Müdürlüğü'nden 6 kişilik ekip takip etti.


Fırıncılık alanında geliştirilen son teknolojileri görmek ve yeni ürünlerin Halk Ekmek Fabrikasında uygulanması konusunda çalışmalar yapmak amacıyla; Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya başkanlığında ki 6 kişilik ekip, Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın 3. Büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH 2012 fuarını ziyaret etti.


12-15 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen 5.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü yetkilileri yurt içinden ve yurt dışından katılan sektörün önde gelen çeşitli firmalarıyla detaylı görüşmeler yaparak yeni ürünler ve teknolojileri hakkında bilgiler aldı.


Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya; Türkiye’ de yapılan bu fuarın fırıncılık sektörü açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak: bu önemli fuara Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak bizler de gıda mühendisimiz başta olmak üzere, idari personelimiz, makine bakım ustamız ve simit ustamız ile birlikte katıldık ve birçok kazanımlarla döndük.


Sektörün öncü firmalarıyla birebir görüşmeler yaparak ileri teknoloji ürünlerinin Halk Ekmek Fabrikamızda da kullanılarak halkımıza daha sağlıklı ve el değmeden üretilen ürünler sunmayı hedefliyoruz” dedi.


Yakın zamanda 1 adet döner arabalı ekmek fırını alımının da gündemde olduğunu söyleyen İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya, Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı’nın da unlu mamul üretiminde kalitenin artırılması yönündeki taleplerinin en üst düzeyde dikkate alındığını, bu kapsamda önümüzdeki günlerde hijyen adına da fabrikada 4 – 5 günlük bir temizlik ve bakım çalışması yapılacağını da bildirdi.