Büyüyen sanayisiyle dev markaların yarıştığı ve büyük bir Pazar haline gelen Gaziantep piyasasını Kahramanmaraşlı bir şirket fethetti. İletişim ağında Kahramanmaraş’ta emin adımlarla zirveyi zorlayan DE-KA şirketler gurubu, dev firmaları geride bırakarak Türkcell’in Gaziantep ve Kilis toptan dağıtım bölge bayiliğini aldı.

Kahramanmaraş’la birlikte Gaziantep ve Kilis’in toptan bayiliğini de bünyesine katan DE-KA Şirketler Grubu oluşturduğu dağıtım filosu ile iletişim alanında çığır açmaya devam ediyor. Dev firmaların yer kapmak için yarıştığı Gaziantep’te bir organizasyonla Türkcell’in alt bayileriyle bir araya gelen DE-KA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arslan DEVEBOYNU şirket politikalarının daima ileriye başarılı ve dürüst bir şekilde gitmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin lider GSM Operatörü Turkcell’in logosu altında kurulan ve DE-KA Grup bünyesinde oluşturulan TDM (Teknolojik Danışmanlık Merkezi Türkiye Bilişim ve İletişim Teknolojileri) görev tanımı alarak, Turkcell ürünlerinin tamamını Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis bölgelerinde dağıtımını yapmak amacıyla kuruldu ve Türkiye genelinde start alan operasyonun Lansman gecesi Gaziantep Royal Otelde yapıldı.

Turkcell’in logosu altında kurulan ve DE-KA Grup bünyesinde oluşturulan TDM (Teknolojik Danışmanlık Merkezi Türkiye Bilişim ve İletişim Teknolojileri) Lansman gecesi DE-KA Grup’un tanıtım slaydı ile başladı. Tanıtım filminin ardından DE-KA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynunu açılış konuşması ile devam eden Lansman gecesine damgasını vuran DE-KA Grup sanatçılarından Latif Doğan, Engin Nurşani ve Mihriban, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis Turkcell yetkilileri, satış noktası ve firma yetkililerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel müzik eşliğinde geçen gecede misafirlerin coşkusu görülmeye değerdi. Yoğun ilgi gören DE-KA TDM Lansman gecesinde ilk sahneyi DE-KA Grup’un sanatçısı Mihriban aldı. Mihriban katılımcılara seslendirdiği birbirinden güzel türküler ile eşsiz dakikalar yaşattı. Ardından Türk Halk Müziğinin vazgeçilmez seslerinden ve yine DE-KA Grup sanatçısı Engin Nurşani sahne alarak katılımcılara eşsiz bir müzik ziyafeti çekti. Mihriban ve Nurşani’nin ardından sahneye çıkan Fantezi ve Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden ve aynı zamanda DE-KA Grup’un sanatçılarından Latif Doğan’da seslendirdiği parçalar ile katılımcılara renkli bir gece yaşattı.

Ünlü sanatçıları karşılarında gören bazı katılımcılar ise ellerine aldıkları telefonlar ile hem sanatçıların fotoğraflarını çektiler hem de hatıra fotoğrafı çektirdiler. Keyifli dakikalar geçiren katılımcılar gece boyu sahneden hiç inmediler, müzik eşliğinde hem oynadılar hem halaylar çektiler. Geceye katılan basın mensuplarına bir açıklama yapan DE-KA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu DE-KA Grup’un çalışma politikası ve yaptıkları yatırımlar hakkında geniş bir bilgi verdi. Deveboynu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

“1981 yılında; DE-KA, Deveboynu Ticaret adıyla Kahramanmaraş ta kuruldu. Şimdi Eski Hal adıyla anılan çarşı da aktariye, tuhafiye, kırtasiye, müzik kaseti çeşitleriyle, 80 metrekarede 4 çalışanıyla iş hayatına başladı. 1983 Kaset toptancılığına başladı. Bununla beraber ticari rotasını belirledi. 1985 Sektörde bir ilki gerçekleştirdi, komşu illere ve ilçelere servis araçlarıyla dağıtıma başladı. 1987 Araç sayısını çoğaltarak müşteri portföyünü arttırdı.

1993 Manyetik bant sektöründe dünya markası olan Raks Elektronik ile iş ortaklığına başladı.
1995 Adana'ya ilk şubesini açtı. Bu uygulama ile hizmet götürdüğü müşteri potansiyelini artırdı. 1996 GSM ve mobil telefon sektöründeki ilk atılımını başlattı. 1995 Enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden DE-KA logosu ile yeni organizasyon yapısını kurdu. 1997 Türkiye'nin lider GSM operatörü olan Turkcell ile iş ortaklığına başladı. 1997 İstanbul da 2. şubesini faaliyete geçirirken Müzik Yapım ve Prodüksiyon sektöründeki ilk adımını da attı.
1998 Servis aracı sayısını 15' in üzerine çıkardı.

Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz Bölgelerinde 2 bin’i aşkın müşterisine hizmet vermeye başladı. Yurtiçindeki hızlı büyüme devam ederken, sektördeki talep de aynı oranda artıyordu. Bunun üzerine satışlarını interaktif ortamda gerçekleştirerek büyüme hızını sürdürdü. 2000 Radyo Fresh’ kurarak medya sektöründeki yerini aldı. 2000 Meyşah Soğuk ve sıcak içecek markalarıyla iş ortaklığına başlayarak gıda sektörüne ilk adımı attı. 2000 Türkiye'nin ilk ve tek dijital platformu Türkcell iştiraki olan Dıgıturk ile iş ortaklığına başladı. 2002 Karali Çay bayiliğini alarak gıda sektöründeki büyümesini sürdürdü. 2002 Adana ve İstanbul şubelerinden sonra Kayseri de üçüncü şubesini açtı. 2002 Türkiye'deki en yüksek tirajı yakalayan DE-KA Müzik Yapım MÜYAP tarafından en değerli prodüksiyon firması ödülüne layık görüldü. 2004 Adana, İstanbul ve Kayseri şubelerinden sonra Konya'da dördüncü şubesini de faaliyete geçirdi.

2004 Ürün gamımızda bulunan plastik multi medya saklama Kaplamalarının üretimine Polipet logosu altında kendi bandında üretimine başladı. 2005 Radyo fresh ile başlattığı medya atılımına ilave olarak, MANŞET Gazetesini kurarak yazılı medyada da yerini aldı.

2005 Ersu Meyve suları ile gıda sektöründeki ürün yelpazesini arttırdı. 2006 MÜYAP Müzik Ödüllerine ikinci defa layık görüldü ve müzik sektöründeki hak ettiği yeri aldı. 2006 İletişim Sektöründe artan talepler doğrultusunda hedeflerini büyüten DE-KA altıncı Turkcell iletişim merkezi olan Yıldız Mobil’i Elbistan'da hizmete açtı. 2006 Multimedya sektörüne kazandırdığı ADEX ve l-PACK markalı Cd-r'ların ithalatını yaptı. 2007 MÜYAP tarafından DE-KA Müzik Yapım üçüncü ödülünü aldı. 2007 Türkiye'de bir ilk...

Anadolu'da faaliyet gösteren DE-KA, İstanbul'da yedinci Turkcell iletişim merkezi DORIAN MOBILE hizmete açtı. 2007 Özsu İçecek Suları bayiliği ile gıda sektöründeki büyümesini devam ettirdi. 2008 Plastik sanayindeki büyümeyi Polipet logosu altında eğlence ürünlerinin vazgeçilmezi okey takımı ve plastik kıraathane ürünlerinin üretimine başladı. 2008 Türkiye'nin lider GSM Operatörü Turkcell’in logosu altında kurulan Turkcell Dağıtım Merkezi operasyonunda görev tanımı alarak Turkcell ürünlerinin tamamını Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis bölgelerinde dağıtımına başlamıştır. 2008 Gıda sektöründeki büyümesini yılların tatlı lezzeti Lezzo markasının tüm ürünleriyle pazar payını genişletti. Türkiye’nin neresinde olursa olsun çatımız altında bulunan herhangi bir ürününün o işletmeye değer katacağını düşünür ve o işletmeyi iş ortağımız olarak görürüz DE-KA markası 25 yıl önce bu vizyona ulaşma hayaliyle kuruldu.

Bu hayal, takip edilmesi gereken yolu da işaret etti. Ürünlerimiz her zaman ulaşılabilir olmalı, küçük kazançların büyük farklar doğurduğunu unutmamalıyız. Kazandığımızı sürekli işimize yatırmalı, sürprizlerle dolu bir marka olmayı her an sürdürmeliyiz. İsmimiz toplumun hafızasında güven, devamlılık dürüstlük kavramlarıyla özdeşleşmen. Eğer iş ortaklarımıza sürekli değer katan bir marka olabilirsek, işte o zaman kendimizi başarılı sayabiliriz. Ait olduğumuz toplumun ihtiyaçlarının farkındayız. Toplum hayatımıza somut katkılar sağlamayı görev biliriz. Ürün yelpazemizdeki kalite standartlarının tümünü biz belirler, organizasyon kanalımızda en son teknolojiyi kullanırız. DE-KA için müşterilerinin mutluluğu ve kazancı her şeyden önemlidir. DE-KA, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan ürünleri araştırmak, müşterilerinin raflarını çeşitlendirmek, kalite ve güvenden asla ödün vermeyerek, ayrıca dikey ve yatay organizasyonda sinerji yaratarak faydalarını müşteri memnuniyetine yansıtmayı amaçlar. Deneyimli çalışana sahip olmakla birlikte, biz ekip çalışmasının en iyi sonuçları verdiğine inanıyoruz. İş ortaklarımız, Şirketlerimiz ve çalışanlarımız; güvenilir kurumlar ve kişilerdir. Dürüstlük bizim için "olmazsa olmaz" değerlerinin başında gelir.”

Gaziantep Lansman gecesi öncesinde de aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Spor salonunda da Türkcell’in logosu altında kurulan ve DE-KA Grup bünyesinde oluşturulan TDM (Teknolojik Danışmanlık Merkezi Türkiye Bilişim ve İletişim Teknolojileri) halk konseri düzenlendi. Konserde DE-KA Grup sanatçılarından Engin Nurşani, Latif doğan ve Konuk Sanatçı Dilberay halka eşsiz bir müzik ziyafeti verdi. Bu organizasyon çerçevesinde Elbistan Pınarbaşı parkında piknik yapan vatandaşlara Turkcell’in şapkaları dağıtıldı. Elbistan’da kurulan stantlarla da DE-KA Grup bünyesinde hizmet veren kuruluşların tanıtımı yapıldı. Daha sonrada DE-KA ve TDM araçlarıyla konvoy düzenlenerek buradaki organizasyon sona erdi. (Haber ve Fotoğraflar: MANŞET Gazetesi) (www.kanal46.com)