YouTube'a giriş yolları bir bir kapanıyor.

YouTube son birkaç senedir canımızı en çok sıkan unsurlardan birisi oldu. Tabii ki bunda, bazı kişilerin İnternet yönetimini baskıcı bir ülke yönetimiyle karıştırıyor olma olasılığı da söz konusu.

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, tam tamına 2 sene önce erişime engellendi. Geçtiğimiz sene her ne kadar yayın organlarında yasağın kalkmaya başladığı söylense de, değişen bir şey olmadı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), yurtdışında varlığını sürdüren Web sitelerinin içeriğine müdahale edemediği için sorunu kökünden çözüyor (!) ve ilgili siteyi erişime engelliyor. Şimdi bu yasak daha da genişliyor.

Tabii ki kullanıcılar yasaklı sitelere nasıl gireceğini biliyor. Henüz engellenmemiş DNS'ler ve amatör kullanıcılar tarafından geliştirilip, İnternet ortamında paylaşılan 'host' dosyaları bütün engelleri kaldırıyor. Ancak Ankara'dan çıkan karar doğrultusunda, " özgür ortamdaki" erişim engelini ortadan kaldıran 44 IP daha kapatılıyor.

Çıkış yolları çoğaldıkça tıkanıyor ama tıkandıkça da yeni alternatifler çoğalıyor.

Anlaşılamayan şey ise şu: İnternet'in özelliği hiçbir kurum, kuruluş ya da kimseye ait olmaması. Buna rağmen bu denli üzerine gidilmesi, kişilerin kendi istekleri doğrultusunda İnternet içeriğini kırpmaya çalışması. (CNET Türkiye)