Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Niğde'deki güvenlik güçlerine yönelik saldırıyla ilgili olarak, "O anarşistler, bu radikal unsurlar, caniler, bu katiller bizim askerimizi, jandarmamızı, bir de polisimizi şehit ettiler. Kaçmak istediler, ikisi yakalandı, sonradan da biri yakalandı. Bu insanlar, akılları başlarından gitmiş, bir yerlerden zombi haline getirilmiş" dedi.
Arınç, AK Parti Hatay Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, Niğde'deki güvenlik güçlerine yönelik saldırıyla ilgili olarak, "Maalesef geçtiğimiz günlerde Niğde'de yol güzergahında o anarşistler, bu radikal unsurlar, caniler, bu katiller bizim askerimizi, jandarmamızı, bir de polisimizi şehit ettiler. Kaçmak istediler, ikisi yakalandı, sonradan da biri yakalandı. Bu insanlar, akılları başlarından gitmiş, bir yerlerden zombi haline getirilmiş. Çünkü dün gazetede yayınlanan o ifadeler doğruysa bizden birilerini öldürdükleri için kendilerini adeta çok yukarılarda görüyorlar, görevlerini yaptıklarını söylüyorlar. Türk yargısına ifade vermeyeceklerini, Türk askerini öldürmenin kendileri için bir görev olduğunu söyleyecek kadar akıldan, vicdandan, insanlıktan nasipsiz, suratına baktığın zaman zaten ne hale geldiği görülüyor. Bir yerlerde yetiştirilmiş, ellerine öldürmek için silahlar verilmiş. Hamdolsun ki bunlar yakalandı da bu insanların kimliğini de, zihniyetini de öğrenme imkanımız oldu" şeklinde konuştu.
ARINÇ: "ALLAH CEZALARINI VERSİN"


Dün akşam Ümraniye'de polisin bir eve baskın yaptığını belirten Arınç, "Polisimizden ve varsa askerimizden yaralı olduklarını biliyorum. Onlardan ölen var, yakalanan var. Bunların kimlikleri ve niçin yaptıkları açığa çıktı. Ancak, örgüt ismini vermediler, ben de vermek istemiyorum. Çünkü arkadan yapılacak operasyonlar için belki söylenmemesi gerekiyordur. MİT, güvenlik güçlerimiz olaya el koydu. Ancak, bunların özellikle bir kısmının Esed yanında muhaliflere karşı çarpışan aşırı radikal unsurlar olduklarını söyleyeyim. Daha sonraki operasyonlarda bunların hepsi ortaya çıkınca gerçek yaftaları, isimlerini de söylemek mümkün olur. Allah cezalarını versin. Allah bu felaketten ülkemizi ve insanımızı korusun" diye konuştu.
(İHA)

Editör: TE Bilisim