Belediye, ''Ekolojik Yaklaşımlı Yerleşke Tasarımı'' çalışması kapsamında Fransa'dan altyapı ve fizibilite çalışmaları için hibe alacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ''Gaziantep-Kilis Yolu Ekolojik Yaklaşımlı Yerleşke Tasarımı'' çalışması kapsamında Fransa'dan altyapı ve fizibilite çalışmaları için hibe desteği sağladı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu çalışmayla Gaziantep'in ''Ekolojik Antep-EKOTEP'' sloganına uygun, enerji tüketimini minimum seviyeye çekecek, kentsel atığın dönüşümünü sağlayacak, doğal kaynaklarını kullanarak tükettiği enerjinin maksimumunu üretecek bir kent sistemi oluşturmak hedefleniyor.


Ekolojik kentle ilgili fizibilite çalışmasına Fransa tarafından 600 bin avroluk hibe desteği sağlandı. Konuyla ilgili protokolun İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bircqile, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey arasında imzalandığı bildirildi.


Ayrıca, Bircqile'in katılımıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Fransa'nın Rouen şehri toplu taşıma işletmesi La Crea'dan satın alınması planlanan 28 tramvay vagonuna dair iyi niyet anlaşmasının da La Crea Başkanı Başkanı Frédéric Sanchez ile Güzelbey arasında yapıldığı belirtildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Nicole Bircqile, Gaziantep'in hem tarihi ve kültürel zenginliği, hem de gelişmiş bir sanayi kenti olmasıyla öne çıkan bir şehir olduğunu aktardı. Şehrin son yıllarda çok önemli adımlar attığını, önemli bir gelişim süreci geçirdiğini vurgulayan Bircqile, ''Bu anlamda Gaziantep'e hizmet sunabilecek bütün şirketler de benimle birlikte Fransa'dan geldiler'' ifadelerini kullandı.


Bircqile, en kısa zamanda kenti ziyaret etmek istediğini belirtti.


Güzelbey de imzalanan protokolun kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.


Fransız Kalkınma Ajansı'yla önemli projelere imza attıklarını aktaran Güzelbey, yapılan işbirliğinin Gaziantep'e çok şey kazandıracağını kaydetti. AA-GAZİANTEP